Boekjes & Babbels

10 oktober 2023, van 11:00 tot 12:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis na aanmelding

Leuke én leerzame bijeenkomst voor jonge kinderen (ca. 1,5 tot 4 jaar) met elke maand een ander prentenboek en thema.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hen heel veel plezier! 

Boekjes & Babbels is elke tweede dinsdag van de maand met elke keer een ander prentenboek en thema. Ook een jeugdverpleegkundige van GGD Jeugdgezondheidszorg Consultatiebureau is erbij om alle vragen van ouders te beantwoorden en opvoedkundige informatie en tips te geven.

Bij mij thuis

De Boekjes & Babbels-ochtend op 12 oktober valt middenin de Kinderboekenweek! Daarom is het thema deze keer 'Bij mij thuis', net zoals bij de Kinderboekenweek. Monique leest voor uit 'Het huis van Fien en Milo' en praat met de kinderen over hun huis. En natuurlijk dansen we nog even op het Kinderboekenweek-liedje van Kinderen voor Kinderen.

Download de kleurplaat

Praktische informatie

  • Boekjes & Babbels is bedoeld voor kinderen vanaf ca. 1,5 tot 4 jaar en hun (groot)ouders.
  • Entree is gratis, wel vooraf even aanmelden. Dit kan door het bestellen van een gratis ticket via onderstaande knop. 
  • Bestel net zoveel tickets als het aantal personen dat deelneemt (volwassenen + kinderen).

Aanmelden

BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

Meer informatie

BoekStart voor jou!

BoekStart voor jou! is een interactief magazine met boeken- en voorleestips voor baby's en dreumesen. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites. De uitgave is bedoeld voor ouders van jonge kinderen en verschijnt viermaal per jaar.

Meer informatie