Biodiversiteit bedreigd! Wat kun jij doen? Ga ervoor!

8 september 2022, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: € 2,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ecologisch hovenier Peter Bleijs neemt je mee in zijn verhaal over biodiversiteit in onze directe omgeving. Samen met het IVN wordt er gezocht naar oplossingen om deze biodiversiteit te vergroten.

Wat is biodiversiteit?

Biodiversiteit gaat over de vele variaties in levende organismen binnen een bepaald gebied, een zogenaamd ecosysteem. Het omvat alle soorten planten, dieren en micro-organismen in zo’n ecosysteem en kijkt daarbij ook naar de interacties tussen deze organismen. Hierbij kun je denken aan hele kleine organismen zoals bacteriën, die helpen met het afbreken van bladeren, tot grote organismen zoals de wolf en de invloed die deze heeft op de andere wilde dieren.

Waarom biodiversiteit?

Het evenwicht tussen al deze organismen is op veel plekken verstoord. Wat zijn de gevolgen van de afname van biodiversiteit in onze omgeving? Naast zorgelijke ontwikkelingen zien we ook positieve ontwikkelingen. En kunnen we de biodiversiteit ook een handje helpen?

Over Peter Bleijs

Peter Bleijs is ecologisch hovenier en sinds kort met pensioen. Hij is lid van het IVN en heeft zich verdiept in biodiversiteit. Bij de Volksuniversiteit geeft hij lezingen over dit actuele onderwerp. Hij neemt je o.a. mee op een wandeling door de Kempen en zal je leiden langs mooie plekken, maar ook naar minder mooie plekken waar de biodiversiteit onder druk staat.

Na de pauze gaan we samen met IVN Veldhoven-Eindhoven-Vessem op zoek naar oplossingen om de biodiversiteit in onze eigen omgeving te vergroten.

Praktische informatie

  • Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met het IVN.
  • Tickets reserveren kan via onderstaande knop. 

Tickets