Belastingcafé

Zaterdag 9 maart 2024 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis na aanmelding

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Makkelijker kunnen we het niet maken... wel leuker! Op vier data in maart en april kun je in de Bibliotheek Veldhoven terecht voor gratis hulp bij online belastingaangifte.

Gratis hulp

De blauwe envelop verdwijnt, de belastingaangifte blijft. Nu en in de toekomst vul je hem digitaal en via internet in. Ben je digitaal vaardig, maar kun je als het op belastingen aankomt wel wat hulp gebruiken, dan ben je welkom bij het Belastingcafé. Deskundige vrijwilligers van BSR, KBO en PVGE helpen je op weg.

Data en tijdstippen

Het Belastingcafé vindt plaats in de Bibliotheek Veldhoven op de volgende dagen en tijden:

  • Zaterdag 9 maart van 10.30 tot 12.30 uur & 13.00-15.00 uur (Landelijke Aangiftedag)
  • Maandag 18 maart van 14.00 tot 16.00 uur
  • Zaterdag 30 maart van 11.00 tot 13.00 uur
  • Woensdag 3 april van 14.00 tot 16.00 uur

Aanmelden

Het Belastingcafé is gratis. Je meldt je aan via belastingcafe@bibliotheekveldhoven.nl en geeft door op welke dag en tijdstip je wilt komen. Daarna ontvang je een bevestiging van je afspraak.

Hoe werkt het?

Heb je een DigiD? En alle gegevens bij de hand die nodig zijn voor de aangifte? Dan kun je terecht bij het Belastingcafé. Je vult je aangifteformulier zelf in. Als je belastingtechnische vragen hebt kunnen de vrijwilligers die beantwoorden.

De service is bestemd voor particulieren, niet voor ondernemers of ZZP'ers. Voor vragen die specifieke kennis vereisen (zoals regelingen voor buitenlandse werknemers) word je doorverwezen naar professionele belastingadviseurs.

Heb je nog geen DigiD?

Je kunt jouw DigiD aanvragen via www.digid.nl. Daarna ontvang je binnen 5 werkdagen een activeringscode per post. Na het activeren kun je van je DigiD gebruikmaken. Inloggen op Mijn Belastingdienst kan via de DigiD-app of met gebruikersnaam en wachtwoord met sms-controle.

Meer informatie over inloggen met DigiD

Meer hulp nodig?

Vind je het lastig om de belastingaangifte digitaal helemaal zelf te regelen en heb je meer hulp nodig? Kom dan op zaterdag 9 maart naar het speciale inloopmoment van BSR in Veldwijzer. Vooraf aanmelden hoeft niet. Bij binnenkomst wordt je naam genoteerd op een inschrijflijst en wacht je tot je aan de beurt bent. De vrijwilligers staan klaar voor de begeleiding van 10.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 15.00 uur. Er gelden wel enkele voorwaarden om voor deze hulp in aanmerking te komen. Dit wordt met je besproken bij binnenkomst of bel vooraf naar BSR: 040-253 99 59.

Samenwerkingspartners

Belastingcafé Veldhoven is een initiatief van de Bibliotheek Veldhoven in samenwerking met BSR Veldhoven, KBO Kring Veldhoven en PVGE Afdeling Veldhoven:

BSR Veldhoven

Hulp nodig bij het doen van de belastingaangifte? Of andere vragen op het gebied van belastingen en toeslagen? Het Bureau Sociaal Raadslieden Veldhoven kan hierbij helpen. De vrijwillige medewerkers geven graag kosteloos informatie en advies en bieden praktische ondersteuning. Klik hier voor de voorwaarden.

KBO Kring Veldhoven

De vrijwillige HUBA's (Hulp bij Belasting Aangifte) van de KBO verzorgen voor (niet-)leden de belastingaangiften, het aanvragen en corrigeren van huur- en zorgtoeslagen, alsmede het vervolgtraject van aangiften en toeslagen. De cliënten worden meestal thuis bezocht. De HUBA's geven ook advies in eenvoudige belastingzaken en verlenen hulp bij het aanvragen van DigiD-codes. Klik hier voor de voorwaarden.

PVGE Veldhoven

Elk jaar verlenen de HUBA's van de PVGE ondersteuning aan haar leden en enkele cliënten buiten de vereniging. De HUBA's volgen jaarlijks een scholing, zodat ze steeds op de hoogte zijn van nieuwe regels op het gebied van belastingaangifte, subsidies, ziektekosten en aftrekposten. Klik hier voor de voorwaarden.

BelastingTelefoon

Geen tijd om naar het Belastingcafé te komen maar toch vragen over de belastingaangifte? Neem dan contact op met de BelastingTelefoon via het gratis nummer: 0800-0543. Hou tijdens het bellen jouw burgerservicenummer bij de hand. Anders kan de telefonist geen persoonlijke informatie geven.

Engelstalige versie

De Belastingaangifte kan nog altijd niet in het Engels gedaan worden, maar de website van de Belastingdienst heeft wel een Engelstalige versie.

Ga naar de Engelstalige versie