Belastingcafé

Elk jaar kunnen inwoners van Veldhoven in maart en april gratis hulp bij hun belastingaangifte krijgen in het Belastingcafé.

Vanwege de coronamaatregelen konden de spreekuren in maart en april helaas niet doorgaan. Mensen die tijdig uitstel van belastingaangifte hebben aangevraagd, kunnen op diverse data in augustus nog in het Belastingcafé terecht.

Over het Belastingcafé

Al sinds 2017 maken inwoners van Veldhoven en omgeving gebruik van de gratis belastinghulp in de bibliotheek. Uit hun reacties blijkt dat ze de ondersteuning zeer waarderen.

De samenwerkende organisaties bieden in augustus alsnog de spreekuren aan. Het Belastingcafé helpt dan mensen die uitstel van belastingaangifte tot 1 september 2021 aangevraagd hebben. De spreekuren zijn op de volgende data en tijden:

  • Zaterdag 7 augustus, 11.00 tot 13.00 uur
  • Donderdag 12 augustus, 18.00 tot 20.00 uur
  • Woensdag 18 augustus, 14.00 tot 16.00 uur

Aanmelden

Bij de uitvoering van de service wordt uiteraard rekening gehouden met de op dat moment geldende corona-richtlijnen. Het is nodig om je uiterlijk een dag van tevoren aan te melden via belastingcafe@bibliotheekveldhoven.nl of tel: 040-2532901. Het is dus een spreekuur en geen inloopspreekuur. Als er zich voor een spreekuur vooraf geen mensen aanmelden dan wordt de sessie geannuleerd.

Samenwerkingspartners

Belastingcafé Veldhoven is een initiatief van de Bibliotheek Veldhoven in samenwerking met BSR Veldhoven, KBO Kring Veldhoven en PVGE Afdeling Veldhoven:

BSR Veldhoven

Hulp nodig bij de belastingaangifte? Of andere vragen op het gebied van belastingen en toeslagen? Bureau Sociaal Raadslieden Veldhoven kan hierbij helpen. De vrijwilligers geven graag gratis informatie en advies en bieden praktische ondersteuning. Contact opnemen kan telefonisch (040-253 99 59) of via het online contactformulier.

KBO Kring Veldhoven

De vrijwillige belastinginvulhulpen van de KBO verzorgen voor (niet-)leden de belastingaangiften, het aanvragen en corrigeren van huur- en zorgtoeslagen, alsmede het vervolgtraject van aangiften en toeslagen. Ook helpen zij bij het aanvragen van een DigiD. De cliënten worden meestal thuis bezocht. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met de belastinginvulhulpen.

PVGE Veldhoven

De belastinginvulhulpen van de PVGE geven ondersteuning aan leden en enkele cliënten buiten de vereniging. Zij volgen jaarlijks scholing en zijn op de hoogte van nieuwe regels op het gebied van belastingaangifte, subsidies, ziektekosten en aftrekposten. Je kunt contact opnemen via e-mail of het online aanvraagformulier.

BelastingTelefoon

Heb je al dringende vragen over de belastingaangifte? Neem dan contact op met de BelastingTelefoon via het gratis nummer: 0800-0543. Hou tijdens het bellen je burgerservicenummer bij de hand. Anders kan de telefonist geen persoonlijke informatie geven.