Belastingcafé

Elk jaar kunnen inwoners van Veldhoven in maart en april gratis hulp bij hun belastingaangifte krijgen in het Belastingcafé.

In de huidige omstandigheden is het echter te risicogevoelig om de vertrouwde spreekuren in de Bibliotheek Veldhoven aan te bieden. Mensen die tijdig uitstel van belastingaangifte aanvragen kunnen mogelijk in juli en augustus in het Belastingcafé terecht.

Over het Belastingcafé

Al sinds 2017 maken inwoners van Veldhoven en omgeving gebruik van de gratis belastinghulp in de bibliotheek. Uit hun reacties blijkt dat ze de ondersteuning zeer waarderen.

De samenwerkende organisaties hopen in juli en augustus alsnog de spreekuren aan te kunnen bieden. Het Belastingcafé kan dan eventueel mensen helpen, die uitstel van belastingaangifte tot 1 september aangevraagd hebben.

Heb je vragen over het Belastingcafé? Neem dan contact op via e-mail: belastingcafe@bibliotheekveldhoven.nl.

Uitstel aanvragen

Vanaf 1 maart kun je jouw aangifte inkomstenbelasting voor 2020 doen.
Uitstel aanvragen is mogelijk vanaf 1 februari tot 1 mei. Dat kan via:

Heb je nog geen DigiD? Een DigiD aanvragen gaat via www.digid.nl. Daarna ontvangt je een activeringscode per post. Na het activeren kun je van jouw DigiD gebruik maken.

Samenwerkingspartners

Belastingcafé Veldhoven is een initiatief van de Bibliotheek Veldhoven in samenwerking met BSR Veldhoven, KBO Kring Veldhoven en PVGE Afdeling Veldhoven:

BSR Veldhoven

Hulp nodig bij de belastingaangifte? Of andere vragen op het gebied van belastingen en toeslagen? Bureau Sociaal Raadslieden Veldhoven kan hierbij helpen. De vrijwilligers geven graag gratis informatie en advies en bieden praktische ondersteuning. Contact opnemen kan telefonisch (040-253 99 59) of via het online contactformulier.

KBO Kring Veldhoven

De vrijwillige belastinginvulhulpen van de KBO verzorgen voor (niet-)leden de belastingaangiften, het aanvragen en corrigeren van huur- en zorgtoeslagen, alsmede het vervolgtraject van aangiften en toeslagen. Ook helpen zij bij het aanvragen van een DigiD. De cliënten worden meestal thuis bezocht. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met de belastinginvulhulpen.

PVGE Veldhoven

De belastinginvulhulpen van de PVGE geven ondersteuning aan leden en enkele cliënten buiten de vereniging. Zij volgen jaarlijks scholing en zijn op de hoogte van nieuwe regels op het gebied van belastingaangifte, subsidies, ziektekosten en aftrekposten. Je kunt contact opnemen via e-mail of het online aanvraagformulier.

BelastingTelefoon

Heb je al dringende vragen over de belastingaangifte? Neem dan contact op met de BelastingTelefoon via het gratis nummer: 0800-0543. Hou tijdens het bellen je burgerservicenummer bij de hand. Anders kan de telefonist geen persoonlijke informatie geven.