Lenie Reemers

Gepubliceerd op: 28 maart 2019 12:15

Eén van de deelnemers aan de activiteiten van het DigiTaalhuis is de 71-jarige Lenie Reemers. Lenie mag met recht een fanatieke cursiste genoemd worden. Ze heeft twee ‘Klik & Tik’-cursussen afgerond en begon in januari aan de vervolgtraining ‘En nu zelf aan de slag’. Deze cursus wordt gegeven door vrijwilligers van SeniorWeb Veldhoven.

Hoe ben je op het idee gekomen om een computercursus van het DigiTaalhuis te volgen?

Via mijn zwager. Hij was begonnen met een cursus van SeniorWeb en zei: “Lenie, is dat niks voor jou?!”. Ik ben in de bieb naar het spreekuur van het DigiTaalhuis gegaan en daar werd mij de Klik & Tik-cursus aangeraden. Dat is een gratis cursus voor mensen die geen of weinig ervaring hebben met de computer. Na een gesprek met Imke, een aardige jongedame van de bieb, kon ik heel snel beginnen met Klik & Tik. Ik vond het zo leuk dat Imke aan mij vroeg of ik misschien ook aan de vervolgcursus wilde meedoen. Nou, dat wilde ik wel!

Waarom doe je mee?

Ik doe mee omdat ik graag met de tijd wil meegaan. Je ontkomt er niet aan, je moet tegenwoordig zoveel dingen met de computer regelen. Zo moest ik laatst via de mail een afspraak maken met de verwarmingsmonteur. Dat kan ik nu zelf! Ik wil het ook niet elke keer aan mijn kinderen of kleinkinderen hoeven vragen. Zij zijn trouwens ontzettend trots op mij dat ik de cursussen volg en vinden het heel goed dat ik doorging! Ik vind het nu ook gewoon leuk om lekker bezig te zijn achter de computer.

Wat heb je geleerd bij de cursussen?

Bij Klik & Tik leer je echt de basis zoals e-mail en internet. Je maakt opdrachten achter de computer en je kunt daarbij ook punten scoren, dat maakt het extra spannend. Ik was bang dat het te snel zou gaan of te moeilijk zou zijn maar dat viel heel erg mee! Je kunt in je eigen tempo werken en als je vragen hebt zijn er begeleiders aanwezig. De cursus die ik nu volg, ‘En nu zelf aan de slag’, is echt een aanrader als je Klik & Tik hebt gevolgd. Hier leer ik met tekst werken, knippen, plakken en mapjes maken op de computer. De vrijwilligers leggen alles duidelijk en rustig uit, daarna moet je het zelf doen, daar leer je natuurlijk het meest van. Ik wil nog graag leren hoe ik foto’s op de computer kan opslaan en in mapjes zetten. Gelukkig leer ik dat ook nog in deze cursus want laatst was mijn telefoon kapot gegaan en was ik alles kwijt!

Wat kun je mensen aanraden die nog twijfelen of een cursus iets voor hen is?

Ik was ook onzeker maar heb er zoveel van geleerd. En ik durf nu ook veel meer! Het is zo fijn om zelfstandiger te zijn. De sfeer is ook heel gemoedelijk. Dus tegen iedereen die nog twijfelt wil ik zeggen: Ga ernaartoe!

Heb je, net zoals Lenie, interesse in een cursus of andere activiteit van DigiTaalhuis Veldhoven? Of wil je je aanmelden als vrijwilliger? Loop vrijblijvend binnen bij de spreekuren van het DigiTaalhuis in de Bibliotheek Veldhoven: elke dinsdag 14.00-16.00 uur en elke vrijdag 10.30-12.30 uur. Bellen kan ook: 06-24 13 64 67.

Meer verhalen uit het DigiTaalhuis