Teamlid VoorleesExpress

Gepubliceerd op: 29 juni 2022 13:00

De Bibliotheek Veldhoven en Cordaad Welzijn zoeken een teamlid (vrijwilliger) voor de VoorleesExpress.

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Vrijwilligers volgen een training 'interactief voorlezen' en gaan 20 weken lang iedere week bij het gezin thuis voorlezen.

Het doel is om de taalomgeving thuis te verrijken en taal te stimuleren door leesplezier. Ouders maken een belangrijk deel uit van het project en zij worden ondersteund door de vrijwilliger om het voorlezen een blijvende plek in het gezin te geven.

Bij Cordaad Welzijn zorgt een vrijwilliger voor de intakes van VoorleesExpress-gezinnen en het koppelen van deze gezinnen aan voorlezers. Daarnaast ondersteunt de vrijwilliger voorlezers en is aanspreekpunt voor vragen van gezinnen. Ook is er regelmatig overleg met de coördinatoren over de uitvoering van VoorleesExpress Veldhoven.

Wij zoeken iemand die hierbij kan helpen!

In overleg kun je je werkzaamheden uitbreiden door bij Cordaad Welzijn mensen te helpen die op zoek zijn naar taalhulp. Ook hierbij verzorg je als teamlid intakegesprekken en de koppeling aan taalmaatjes. Affiniteit met de doelgroep en goede administratieve vaardigheden zijn van belang. In overleg werk je één of twee ochtenden per week van 08.45 tot 12.00 uur in een gezellig team (bij combinatie van VoorleesExpress en Taalondersteuning zijn twee ochtenden gewenst).

Heb je interesse in deze vrijwillige functie, of zou je eerst meer willen weten? Neem dan contact op via info@veldhovenvoorelkaar.nl of bel naar 040-253 6789.