Vrijwilligers VoorleesExpress

Gepubliceerd op: 22 juli 2019 12:27

De Bibliotheek Veldhoven en Cordaad Welzijn starten dit najaar met de VoorleesExpress. Wij zoeken hiervoor enthousiaste vrijwilligers.

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Vrijwilligers volgen een training 'interactief voorlezen' en gaan 20 weken lang iedere week bij het gezin thuis voorlezen.

Het doel is om de taalomgeving thuis te verrijken en taal te stimuleren door leesplezier. Ouders maken een belangrijk deel uit van het project en zij worden ondersteund door de vrijwilliger om het voorlezen een blijvende plek in het gezin te geven.

De Bibliotheek Veldhoven en Cordaad Welzijn zijn op zoek naar vrijwilligers die zich willen gaan inzetten voor de VoorleesExpress. Het streven is om eind september te starten met 25 gezinnen. Meer informatie en aanmelden via de website: https://voorleesexpress.nl/locatie/veldhoven

Bij vragen kan ook contact opgenomen worden met de projectleider van VoorleesExpress Veldhoven, Imke Duijf, via voorleesexpress@bibliotheekveldhoven.nl of tel: 040-2532901.