Vrijwilligers Klik & Tik

Gepubliceerd op: 5 april 2022 09:00

Ben jij sociaal en digitaal vaardig en lijkt het je leuk om mensen te helpen die handiger willen worden met de PC en op het internet?

Handig zijn met de PC of een tablet en je weg vinden op internet wordt steeds belangrijker. Je bankzaken regelen, woonruimte zoeken, informatie vinden van de overheid of belastingaangifte doen, dat gaat steeds vaker digitaal. Maar wat als je dat moeilijk vindt?

In de cursus Klik & Tik leren mensen omgaan met de PC, de tablet en het internet. Typen, informatie zoeken, e-mailen, downloaden, het komt allemaal aan bod. Als deelnemers dat willen kunnen ze ook aan de slag met sociale media. Cursisten die aan Klik & Tik hebben meegedaan zijn enthousiast en waarderen de cursus gemiddeld met een 9.

Ben jij digitaal vaardig en lijkt het je leuk om mensen te helpen die handiger willen worden met de PC en op het internet? En met meer zelfvertrouwen mee willen doen in de digitale wereld? Meld je dan aan als begeleider van Klik & Tik en maak het verschil in iemands leven!

De cursus

De online cursus Klik & Tik bestaat uit 6 bijeenkomsten en vindt 5x per jaar plaats op donderdagen van 13:00 tot 14:30 uur in de Bibliotheek Veldhoven. De groepen bestaan uit 10 deelnemers, die elk op hun eigen niveau en tempo werken. De cursus wordt begeleid door 2 vrijwilligers en is een activiteit van DigiTaalhuis Veldhoven.

Wat we van je vragen

  • Je bent sociaal vaardig, hebt geduld en kunt mensen op hun gemak stellen. Je communiceert gemakkelijk met mensen, ook als ze de Nederlandse taal nog niet goed beheersen.
  • Je hebt ervaring met de PC en de tablet en weet je weg te vinden op internet en in sociale netwerken.
  • Je bent bereid om zelf het cursusprogramma van Klik & Tik te doorlopen.
  • Tijdens de duur van Klik & Tik ben je beschikbaar op de vaste cursustijden.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van Veldhovenvoorelkaar: www.veldhovenvoorelkaar.nl/hulpvragen/116647#

Veldhovenvoorelkaar is een onderdeel van Cordaad Welzijn.