Vrijwilliger DigiTaalhuis en Informatiepunt Digitale Overheid

Gepubliceerd op: 19 juli 2022 10:00

Vind jij het leuk om mensen op weg te helpen die de Nederlandse taal willen leren? Beter om willen gaan met de computer en het internet? Of zelf online hun zaken met de overheid willen regelen? Als vrijwilliger van het DigiTaalhuis en het Informatiepunt Digitale Overheid kun je het verschil maken in iemands leven.

DigiTaalhuis Veldhoven en het Informatiepunt Digitale Overheid

Wil je graag Nederlands leren? Beter leren lezen en schrijven? Of omgaan met de computer en internet? In het DigiTaalhuis geven vrijwilligers advies hoe je dat het beste aan kunt pakken. Wil je je belastingzaken regelen, je rijbewijs verlengen, een DigiD aanvragen of een afspraak voor een vaccinatie maken? In het Informatiepunt Digitale Overheid denken vrijwilligers met je mee hoe je zelf online je zaken met de overheid kunt regelen.

Wat houdt het vrijwilligerswerk in?

Je verzorgt eenmaal per week een spreekuur in de Bibliotheek Veldhoven. Dit doe je samen met een andere vrijwilliger. Je zoekt voor mensen uit hoe ze hun taalvaardigheid- en digitale vaardigheden kunnen verbeteren of helpt ze om online hun zaken met de overheid te regelen. Je maakt deel uit van een team van vier vrijwilligers en wordt begeleid door medewerkers van de Bibliotheek Veldhoven en Cordaad Welzijn. Je krijgt de kans om via trainingen te investeren in je kennis en vaardigheden.

Wat vragen we van je?

  • Je vindt het leuk om mensen te helpen met hun vragen over taal, digitale vaardigheden of de digitale overheid;
  • Je bent sociaal vaardig, hebt geduld en weet mensen op hun gemak te stellen. Je communiceert makkelijk met mensen, ook als ze de Nederlandse taal nog niet helemaal beheersen of alleen Engels spreken.
  • Je bent digitaal vaardig;
  • Je bent een teamspeler en vindt het leuk om met anderen samen te werken;
  • Je wilt in je deskundigheid investeren en jezelf graag verder ontwikkelen.

Wat is je werkplek?

Je werkt in de Bibliotheek Veldhoven. De spreekuren zijn op dinsdag (14.00-16.00 uur) en op vrijdag (10.30-12.30 uur).

Meer informatie en reageren

Neem contact op met Rob Smetsers, Adviseur Sociaal Domein: r.smetsers@bibliotheekveldhoven.nl of bel: 040-368 69 82.