Boek Inez van Oord Beste Spirituele Boek 2016

Gepubliceerd op: 24 januari 2016

In het TV-programma Jacobine op zondag is zojuist bekendgemaakt dat Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan? van Inez van Oord, een uitgave van Kosmos, is gekozen tot het Beste Spirituele Boek 2016. Van Oord was in het programma aanwezig, net als Stine Jensen, genomineerd met Go East!

Speels en gedegen

Inez van Oord is uitgever en oprichter van de bladen Seasons en Happinez. Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan? is haar eerste boek. De jury: ‘Inez van Oord schreef een fantastisch mooi en intuïtief boek. Een titel die verfijnd is uitgegeven, origineel en speels, en tegelijkertijd diepgaand en gedegen is. Een caleidoscopisch dagboek dat voelt als een meeslepende reis met praktische levenslessen.’ Het juryrapport is opgenomen in het bestand met literaire prijzen van Literatuurplein.

Andere genomineerden

De andere genomineerde titels waren Sterker dan ooit van Brené Brown (A.W. Bruna), Mindful communiceren van Susan Gillis Chapman (Ten Have), Go East! van Stine Jensen (Ambo|Anthos) en Altruïsme van Matthieu Ricard (Ten Have). De vakjury bestond uit Jacobine Geel (presentatrice KRO-NCRV), Kitty Geerts (boekhandelaar bij boekhandel Haasbeek Zoetermeer) en Marije van Beek (redacteur Trouw). Vorig jaar won Liefdesbang van Hannah Cuppen het Beste Spirituele Boek.

Werk in evenwicht

De Maand van de Spiritualiteit, die nog duurt tot en met zondag 14 februari, heeft als thema Werk in evenwicht. Ben Tiggelaar schreef het essay Mooi werk, dat in een oplage van 25.000 exemplaren deze maand voor 3,50 euro in de boekhandel te verkrijgen is. Mooi werk kwam deze week binnen op #1 in De Bestseller 60.Tekst: Jef van Gool / Literatuurplein, op basis van een persbericht van de CPNB