• Ben je nog geen 13 jaar?

  Dan kun je helemaal gratis lid worden van de Bibliotheek Veldhoven! Je kunt je pasje aanvragen aan de balie van de jeugdbibliotheek. Je hebt hiervoor wel toestemming van je ouder(s) of verzorger(s) nodig.

 • Alles op een rijtje!

  Zoek je informatie voor je spreekbeurt of werkstuk? Wil je een leuk spelletje spelen?
  Meer weten over je favoriete schrijver of boekfiguur? De jeugdbibliotheek heeft een aantal leuke en leerzame websites op een rijtje gezet. 

 • Moeite met lezen?

  Misschien vind je lezen moeilijk of heb je dyslexie. Dan is lezen niet altijd leuk. Gelukkig heeft de bibliotheek speciale boeken en gesproken boeken die makkelijk te lezen zijn.

Agenda jeugd

 1. Voorlees- en doemiddag: Proefjes en scheetjes!

  De voorlees- en doemiddag staat in het teken van het boek 'Dr. Proktors schetenpoeder' van Jo Nesbø. Na het voorlezen gaan kinderen zelf aan de slag met leuke proefjes!

  Van 15:00 tot 16:00

  wo 30 okt

 2. Toddler storytime in Chinese

  Ingrid Chen verzorgt elke eerste en derde dinsdag van de maand een voorleeshalfuurtje in het Chinees voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

  Van 11:00 tot 11:30

  ma 04 nov

 3. Chinese storytelling

  Iris Bos-Hung leest 1x per maand voor en verzorgt een bijpassende activiteit in het Chinees voor kleuters (4-7 jaar).

  Van 15:00 tot 16:00

  wo 06 nov

 4. Peuterochtend

  Elke 2e dinsdag van de maand kun je in de bieb aanschuiven bij een gezellige peuterochtend. Deze maand wordt voorgelezen uit 'Eendje in de regen'.

  Van 11:00 tot 11:30

  di 12 nov

 5. Warme truien middag

  Een leuke middag voor kleuters door IVN Veldhoven Eindhoven Vessem! Ellen en Pamela van IVN gaan voorlezen uit en knutselen bij het boek 'Warme truien' van Judith Koppens en Andy Engel.

  Van 15:00 tot 16:00

  wo 13 nov

 6. Vlogworkshop

  Word jij de nieuwe Enzo Knol, Monica Geuze of Dylan Haegens? Tijdens de Week van de Mediawijsheid leren Luc en Marijn je alle tips en tricks om een geweldige vlogger te worden!

  Van 15:00 tot 17:30

  vr 15 nov

 7. Spanish storytelling

  Voorlezen in het Spaans voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

  Van 14:00 tot 14:30

  za 16 nov

 8. Hoe goed ga jij met de aarde om?

  Een leuke én informatieve middag door IVN Veldhoven Eindhoven Vessem waarbij kinderen met behulp van vragen en spelletjes kunnen uitzoeken hoe zij met de aarde omgaan.

  Van 15:00 tot 16:00

  wo 20 nov

 9. Vlogworkshop

  Word jij de nieuwe Enzo Knol, Monica Geuze of Dylan Haegens? Tijdens de Week van de Mediawijsheid leren Luc en Marijn je alle tips en tricks om een geweldige vlogger te worden!

  Van 15:00 tot 17:30

  wo 20 nov

Meer

Werkstuk en spreekbeurt

E-books 6-12 jaar van de online Bibliotheek

Meer e-books voor 6-12 jaar

Favorieten Kinderjury-bezoeken

Tijdens de stemperiode van de Nederlandse Kinderjury brengen de lees- en mediaconsulenten van de bibliotheek een Kinderjury-bezoek aan diverse groepen 4 en 5 in Veldhoven. De leerlingen kiezen tijdens dit bezoek hun favoriete boeken.

Jeugdbibliotheek.nl