Nieuwe boeken 0-6 jaar

Agenda jeugd

 1. Tentoonstelling over Jan van Haasteren

  Leuke expo over zijn carrière als striptekenaar en zijn wereldberoemde puzzels!

  14 augustus 2018 t/m 3 september 2018

  14 aug t/m 03 sep

 2. Duik met een boek de zomer in!

  Deze zomer ontvangen ruim 1.400 Veldhovense leerlingen weer het invulboekje van het zomerleesproject van de Bibliotheek Veldhoven: ‘Duik met een boek de zomer in!’ Het project is bedoeld om het leesniveau tijdens de vakantie op peil te houden.

  7 juli 2018 t/m 25 augustus 2018

  07 jul t/m 25 aug

 3. Striptekenworkshop

  Droom jij er van om een echte striptekenaar te worden? Dan moet je op woensdag 29 augustus beslist naar de jeugdbieb komen voor een striptekenworkshop!

  Van 15:00 tot 16:30

  wo 29 aug

 4. Peuterochtend

  Elke 2e dinsdag van de maand kun je in de bieb aanschuiven bij een gezellige baby- of peuterochtend. Deze maand is de ochtend gericht op peuters.

  Van 11:00 tot 11:30

  di 11 sep

 5. Kindercollege: Vulkanen, gesteenten en mineralen

  Nieuwsgierige kinderen opgelet! Tijdens de Kindercolleges in de bibliotheek kom jij alles te weten over diverse onderwerpen. Meld je dus snel aan!

  Van 15:00 tot 16:30

  wo 19 sep

 6. Boekenweek voor jongeren

  In de Boekenweek voor Jongeren gaan schrijvers op Literatour langs scholen. En bij een Boekenweek hoort natuurlijk ook een geschenk: 3PAK, een bundel met korte verhalen van een toptrio auteurs.

  21 september 2018 t/m 30 september 2018

  21 sep t/m 30 sep

 7. Bookcamp

  Als variant op het populaire bootcampen verzorgt KennisMaker Tamara Spitters tijdens de Nationale Sportweek een unieke Bookcamp!

  Van 13:00 tot 15:30

  Citycentrum, groenstrook vóór de Albert Heijn

  za 22 sep

 8. Voorleesmiddag

  Elke laatste woensdag van de maand kun je in de bieb aanschuiven bij een gezellige voorleesmiddag.

  Van 15:00 tot 15:30

  wo 26 sep

 9. Kinderboekenweek 2018: Kom erbij!

  Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek 2018. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Jozua Douglas. De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018 is Milja Praagman.

  3 oktober 2018 t/m 14 oktober 2018

  03 okt t/m 14 okt

Meer

 • Baby's, peuters en kleuters zijn gek op boeken!

  Geen wonder dat de bibliotheek druk bezocht wordt door ouders van jonge kinderen. We hebben een uitgebreide collectie baby-, peuter- en kleuterboeken. Maar ook puzzels, kindercd's, films en veel meer. 

  En wist je dat het lidmaatschap voor kinderen van 0 tot 13 jaar helemaal gratis is? Kom snel naar de bieb om jouw kleintje in te schrijven!

 • Leuk én belangrijk

  Kinderen maken tussen de 0 en 5 jaar een snelle ontwikkeling door: van niet reageren en niet spreken naar gezellig meepraten. Voorlezen levert een belangrijke bijdrage aan de spraak- en taalontwikkeling van kinderen. 

  In de bibliotheek kun je vragen naar geschikte voorleesboeken. Wij geven met veel plezier tips en advies. Ook organiseren we regelmatig leuke voorleesactiviteiten. 

 • Maan, roos, vis...

  In groep 3 begint het leesonderwijs. De bibliotheek biedt diverse boeken en andere materialen om thuis te oefenen met lezen.

  Ook voor nieuwsgierige kleuters hebben we eerste leesboekjes om letters en woorden te leren herkennen.  

E-books 0-6 jaar

BoekStart

Kinderen genieten al vanaf heel jonge leeftijd van boekjes. Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen is goed voor de taalontwikkeling van uw baby. Vandaar dat de Bibliotheek Veldhoven meedoet aan BoekStart!

Leestip van de week

 • Ik kan toveren: magische planten en dieren Bekijk details

  In de natuur vind je dieren en planten die kunnen toveren als een tovenaar. Zichzelf onzichtbaar maken of licht geven in het donker. Het is net magie! Ontdek nog meer bijzondere dieren en planten met ongelooflijke...

  Bekijk details van Ik kan toveren: magische planten en dieren

 • Het hele jaar fruit Bekijk details

  Is je kleintje ook gek op fruit? In de zomer is fruit een lekkere en gezonde dorstlesser (ook als ijsje). In Het hele jaar fruit, staan feitjes over verschillende vruchten en met de flapjes ontdek je de...

  Bekijk details van Het hele jaar fruit

 • Mijn papa is een... Bekijk details

  Zondag is het vaderdag en papa is je grote held! Wat kan papa niet? Hij laat je alles ontdekken. In het fantasievolle prentenboek Mijn papa is een... van Marieke van Ditshuizen lezen we in korte versjes...

  Bekijk details van Mijn papa is een...

 • Buikje bloot. Karels grote boek over het lichaam Bekijk details

  Het is zo lief om te zien hoe jonge kinderen hun eigen lichaam ontdekken en deze fascinatie met veel enthousiasme delen.´Kijk eens wat een dikke buik ik heb!´ In het toepasselijk prentenboek Buikje bloot....

  Bekijk details van Buikje bloot. Karels grote boek over het lichaam

 • Eiland Bekijk details

  Terwijl ik de leestip schrijf, gaat het helemaal los buiten. Net als in het prentenboek Eiland trekt er een hevige storm over ons land. Onze tuin heeft het overleefd, maar in het verhaal lijden een vader,...

  Bekijk details van Eiland

Bekijk alle leestips voor 0-6 jaar

Digitale prentenboeken van Bereslim

Bekijk nu de digitale prentenboeken van Bereslim voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. Er is keuze uit wel 60 titels. Druk op de knop hieronder en dan krijg je een code om drie weken toegang te krijgen tot de digitale prentenboeken. 

Leesapps

Er zijn veel leuke apps op de markt die te maken hebben met boeken en lezen. Wij hebben een selectie gemaakt en de apps beoordeeld.

 • Gonnie en vriendjes Bekijk details

  Van de boekjes van Olivier Dunrea is nu een zoekspel ontwikkeld. In deze app zie je Gonnie en al haar vriendjes terug in 7 verschillende soorten zoekspelletjes.

  Bekijk details van Gonnie en vriendjes

 • Noa's sterren Bekijk details

  Deze app vertelt het verhaal over het elfje Ida, dat per ongeluk alle sterren uit de hemel laat vallen. Noa zoekt de sterren op en helpt Ida om ze weer aan de hemel te hangen.

  Bekijk details van Noa's sterren

 • Hans en Grietje Bekijk details

  Het sprookje van Hans en Grietje wordt tot leven geroepen met deze app die tal van animaties heeft.

  Bekijk details van Hans en Grietje