Nieuwe boeken 0-6 jaar

Agenda jeugd

 1. Chinese storytelling

  Every first & third Tuesday of the month teacher Xin-yi (Iris) is going to read stories in Mandarin Chinese for children from 0 to 4 years old.

  Van 11:00 tot 11:30

  di 18 dec

 2. Winterse voorleesmiddag

  De voorleesmiddag staat deze maand in het teken van de winter. Na het voorlezen gaan de kinderen winterse taferelen knutselen.

  Van 15:00 tot 16:00

  wo 19 dec

 3. Baby-ochtend

  Elke 2e dinsdag van de maand kun je in de bieb aanschuiven bij een gezellige baby- of peuterochtend. Deze maand is de ochtend gericht op baby's.

  Van 11:00 tot 12:00

  di 08 jan

 4. Chinese storytelling

  Every first & third Tuesday of the month teacher Xin-yi (Iris) is going to read stories in Mandarin Chinese for children from 0 to 4 years old.

  Van 11:00 tot 11:30

  di 15 jan

 5. Schaakmiddag

  Kun je al een beetje - of heel goed - schaken en lijkt het je leuk om het met andere kinderen op te nemen tegen een geoefende schaker? Kom naar de jeugdbieb voor een gezellige schaakmiddag vol uitdaging en tips om nóg beter te worden!

  Van 15:00 tot 17:00

  wo 16 jan

 6. De Nationale Voorleesdagen

  Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen met veel leuke prentenboeken en (voorlees)activiteiten.

  23 januari 2019 t/m 2 februari 2019

  23 jan t/m 02 feb

 7. Kindercollege: Het oneindige heelal

  Nieuwsgierige kinderen opgelet! Tijdens de Kindercolleges in de bibliotheek kom jij alles te weten over diverse onderwerpen: het oneindige heelal, uitvinders en prehistorie.

  Van 15:00 tot 16:30

  wo 23 jan

 8. Ik maak een prentenboek

  In vijf workshops maken kinderen aan de hand van een werkboekje stapsgewijs hun eigen prentenboek. Aangeboden en uitgevoerd door de Bibliotheek Veldhoven i.s.m. Brede School Veldhoven.

  Van 15:45 tot 16:45

  do 24 jan

 9. Peuterochtend: Een huis voor Harry

  Elke tweede dinsdag van de maand kun je aanschuiven bij een gezellige baby- of peuterochtend! Deze maand is de ochtend gericht op peuters en staat in het teken van het Prentenboek van het Jaar en de Nationale Voorleesdagen.

  Van 11:00 tot 12:00

  di 29 jan

Meer

 • Baby's, peuters en kleuters zijn gek op boeken!

  Geen wonder dat de bibliotheek druk bezocht wordt door ouders van jonge kinderen. We hebben een uitgebreide collectie baby-, peuter- en kleuterboeken. Maar ook puzzels, kindercd's, films en veel meer. 

  En wist je dat het lidmaatschap voor kinderen van 0 tot 13 jaar helemaal gratis is? Kom snel naar de bieb om jouw kleintje in te schrijven!

 • Leuk én belangrijk

  Kinderen maken tussen de 0 en 5 jaar een snelle ontwikkeling door: van niet reageren en niet spreken naar gezellig meepraten. Voorlezen levert een belangrijke bijdrage aan de spraak- en taalontwikkeling van kinderen. 

  In de bibliotheek kun je vragen naar geschikte voorleesboeken. Wij geven met veel plezier tips en advies. Ook organiseren we regelmatig leuke voorleesactiviteiten. 

 • Maan, roos, vis...

  In groep 3 begint het leesonderwijs. De bibliotheek biedt diverse boeken en andere materialen om thuis te oefenen met lezen.

  Ook voor nieuwsgierige kleuters hebben we eerste leesboekjes om letters en woorden te leren herkennen.  

E-books 0-6 jaar

BoekStart

Kinderen genieten al vanaf heel jonge leeftijd van boekjes. Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen is goed voor de taalontwikkeling van uw baby. Vandaar dat de Bibliotheek Veldhoven meedoet aan BoekStart!

Digitale prentenboeken van Bereslim

Bekijk nu de digitale prentenboeken van Bereslim voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. Er is keuze uit wel 60 titels. Druk op de knop hieronder en dan krijg je een code om drie weken toegang te krijgen tot de digitale prentenboeken. 

Leesapps

Er zijn veel leuke apps op de markt die te maken hebben met boeken en lezen. Wij hebben een selectie gemaakt en de apps beoordeeld.

 • Gonnie en vriendjes Bekijk details

  Van de boekjes van Olivier Dunrea is nu een zoekspel ontwikkeld. In deze app zie je Gonnie en al haar vriendjes terug in 7 verschillende soorten zoekspelletjes.

  Bekijk details van Gonnie en vriendjes

 • Noa's sterren Bekijk details

  Deze app vertelt het verhaal over het elfje Ida, dat per ongeluk alle sterren uit de hemel laat vallen. Noa zoekt de sterren op en helpt Ida om ze weer aan de hemel te hangen.

  Bekijk details van Noa's sterren

 • Hans en Grietje Bekijk details

  Het sprookje van Hans en Grietje wordt tot leven geroepen met deze app die tal van animaties heeft.

  Bekijk details van Hans en Grietje