• Baby's, peuters en kleuters zijn gek op boeken!

  Geen wonder dat de bibliotheek druk bezocht wordt door ouders van jonge kinderen. We hebben een uitgebreide collectie baby-, peuter- en kleuterboeken. Maar ook puzzels, kindercd's, films en veel meer. 

  En wist je dat het lidmaatschap voor kinderen van 0 tot 13 jaar helemaal gratis is? Kom snel naar de bieb om jouw kleintje in te schrijven!

 • Leuk én belangrijk

  Kinderen maken tussen de 0 en 5 jaar een snelle ontwikkeling door: van niet reageren en niet spreken naar gezellig meepraten. Voorlezen levert een belangrijke bijdrage aan de spraak- en taalontwikkeling van kinderen. 

  In de bibliotheek kun je vragen naar geschikte voorleesboeken. Wij geven met veel plezier tips en advies. Ook organiseren we regelmatig leuke voorleesactiviteiten. 

 • Maan, roos, vis...

  In groep 3 begint het leesonderwijs. De bibliotheek biedt diverse boeken en andere materialen om thuis te oefenen met lezen.

  Ook voor nieuwsgierige kleuters hebben we eerste leesboekjes om letters en woorden te leren herkennen.  

Agenda jeugd

 1. Opgroeicafé

  Tijdens het Opgroeicafé kunnen ouders/opvoeders elkaar op een fijne, ontspannen manier ontmoeten en inspireren. Elke maand is er een ander thema.

  Van 10:45 tot 12:00

  wo 24 apr

 2. Voorleesmiddag: Brandweer

  Elke laatste woensdag van de maand kun je in de jeugdbieb aanschuiven bij een voorleesmiddag. Het thema van deze maand is de Brandweer.

  Van 15:00 tot 15:30

  wo 24 apr

 3. Striptekenexpo: Superhelden!

  In het kader van het Brabants Stripspektakel (18 & 19 mei) vind je in de bieb vanaf 1 t/m 20 mei een leuke striptekenexpo rondom Superhelden!

  1 mei 2019 t/m 20 mei 2019

  01 mei t/m 20 mei

 4. Jonge Jury

  Ben je tussen de 12 en 16 jaar? Dan ben jij de Jonge Jury! Verslind de Leestips en breng je stem uit op jouw favoriete boek(en).

  2 januari 2019 t/m 1 mei 2019

  02 jan t/m 01 mei

 5. Peuterochtend: Jip en Janneke

  Elke 2e dinsdag van de maand kun je in de bieb aanschuiven bij een gezellige peuterochtend. Deze maand wordt voorgelezen over Jip en Janneke.

  Van 11:00 tot 11:30

  di 14 mei

 6. Striptekenworkshop: Superhelden!

  Ben jij gek op stripverhalen, tekenen én superhelden? Dan is deze tekenworkshop echt iets voor jou!

  Van 15:00 tot 16:30

  wo 15 mei

 7. De Nederlandse Kinderjury

  'De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen' en 'Het leven van een loser 11: Drie keer niks' wonnen de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in 2018. Wie winnen de prijs in 2019? Dat bepaal jij!

  6 maart 2019 t/m 15 mei 2019

  06 mrt t/m 15 mei

 8. Chinese storytelling

  Iris Bos-Hung verzorgt in de bieb regelmatig een voorleeshalfuurtje in het Chinees voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud en hun (groot)ouders.

  Van 11:00 tot 11:30

  di 21 mei

 9. DTW: Robot race

  Programmeer de robot en win! Ga samen met je team het parcours als snelste af door de Ozobot door middel van kleurcodes te vertellen wat hij moet doen. Leuke en leerzame activiteit in het kader van de Dutch Technology Week (DTW).

  Van 15:00 tot 16:30

  wo 22 mei

Meer

E-books 0-6 jaar van de online Bibliotheek

Meer e-books voor 0-6 jaar

BoekStart

Kinderen genieten al vanaf heel jonge leeftijd van boekjes. Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen is goed voor de taalontwikkeling van uw baby. Vandaar dat de Bibliotheek Veldhoven meedoet aan BoekStart!

Digitale prentenboeken van Bereslim

Bekijk nu de digitale prentenboeken van Bereslim voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. Er is keuze uit wel 60 titels. Druk op de knop hieronder en dan krijg je een code om drie weken toegang te krijgen tot de digitale prentenboeken. 

Leesapps

Er zijn veel leuke apps op de markt die te maken hebben met boeken en lezen. Wij hebben een selectie gemaakt en de apps beoordeeld.

 • Gonnie en vriendjes Bekijk details

  Van de boekjes van Olivier Dunrea is nu een zoekspel ontwikkeld. In deze app zie je Gonnie en al haar vriendjes terug in 7 verschillende soorten zoekspelletjes.

  Bekijk details van Gonnie en vriendjes

 • Noa's sterren Bekijk details

  Deze app vertelt het verhaal over het elfje Ida, dat per ongeluk alle sterren uit de hemel laat vallen. Noa zoekt de sterren op en helpt Ida om ze weer aan de hemel te hangen.

  Bekijk details van Noa's sterren

 • Hans en Grietje Bekijk details

  Het sprookje van Hans en Grietje wordt tot leven geroepen met deze app die tal van animaties heeft.

  Bekijk details van Hans en Grietje