Thuis boeken scoren

Doet jouw groep mee met Scoor een Boek!? Je kunt de komende tijd thuis boeken blijven 'scoren'! Alle boeken die je thuis leest tellen mee, dus hou zelf je aantal gelezen boeken bij! Zodra de scholen weer open gaan kunnen de ballenstickers op de poster geplakt worden. En is je voorraad gewone boeken op, dan kun je natuurlijk gebruik maken van de e-books en luisterboeken van de Bibliotheek. Dat wordt een topscore! 

e-books

Scoor een Boek! in Veldhoven

Scoren kun je overal! Met die gedachte voeren de Bibliotheek Veldhoven, Brede School Veldhoven en PSV Foundation een uniek leesbevorderingsprogramma uit: Scoor een Boek! Het programma verbindt lezen en sport door profvoetballers in te zetten als rolmodellen. Maar liefst 20 groepen 5 en 6 gaan in het schooljaar 2019-2020 aan de slag met Scoor een Boek! 

PSV-spelers Jeslynn Kuijpers en Nick Viergever zijn de ambassadeurs van Scoor een Boek! in Veldhoven. Zij motiveren alle deelnemende leerlingen om zoveel mogelijk leuke boeken te scoren. 

Filmpje 2: de Rust

Filmpje 1: de Aftrap

Inzending scholenwedstrijd: OBS Dick Bruna

Artikel in PANNA!

In het jeugdvoetbaltijdschrift PANNA! (nr. 48) verscheen een artikel over Scoor een Boek! in Veldhoven. De interviews en foto's werden gemaakt tijdens de introductie van Scoor een Boek! op basisschool Aan 't Heike.

The making of... Scoor een Boek!-filmpjes

De leerlingen, voetballers en organisatie hadden veel plezier tijdens de opnamedagen van de filmpjes die gebruikt worden voor de Aftrap en de Rust van Scoor een Boek! 

scoor een boek

Jeslynn Kuijpers maakt winnaars scholenwedstrijd bekend

Winnaar scholenwedstrijd: Aan 't Heike

Groep 5/6 van basisschool Aan 't Heike in Veldhoven heeft met hun filmpje de scholenwedstrijd van Scoor een Boek! gewonnen. De opdracht was om in een filmpje te laten zien waarom lezen en bewegen zo belangrijk en leuk is. Zij wonnen de extra feestelijke aftrap van het leesbevorderingsproject op hun school met PSV-speelsters en mascotte Phoxy.

Naast het winnende filmpje waren er diverse andere leuke inzendingen die bij de jury ook veel punten scoorden! Die filmpjes zijn op deze pagina te zien.

Inzending scholenwedstrijd: Sint Jan Baptist

Inzending scholenwedstrijd: De Heiacker