Afsluiting Scoor een Boek! in Veldhoven

Afsluitend filmpje met bekendmaking winnaar sportclinic in het PSV stadion!

Scoor een Boek! in Veldhoven

Scoren kun je overal! Met die gedachte voeren de Bibliotheek Veldhoven, Brede School Veldhoven en PSV Foundation een uniek leesbevorderingsprogramma uit: Scoor een Boek! Het programma verbindt lezen en sport door profvoetballers in te zetten als rolmodellen. 

Maar liefst 20 groepen 5 en 6 zijn in het schooljaar 2019-2020 aan de slag gegaan met Scoor een Boek! PSV-spelers Jeslynn Kuijpers en Nick Viergever waren deze editie de ambassadeurs van Scoor een Boek! in Veldhoven. Zij motiveerden de leerlingen om zoveel mogelijk leuke boeken te scoren. 

Filmpje 1: de Aftrap

Filmpje 2: de Rust

Filmpje 3: het Fluitsignaal

Inzending scholenwedstrijd: OBS Dick Bruna

Sportieve afsluiting Scoor een Boek!

Helaas kon de grote afsluiting met ruim 500 leerlingen en PSV-spelers niet doorgaan vanwege het coronavirus. Toch hebben veel groepen plezier gehad met de kleinschalige, sportieve afsluiting op school met diverse leuke spellen! 

obs dick bruna

Artikel in PANNA!

In het jeugdvoetbaltijdschrift PANNA! (nr. 48) verscheen een artikel over Scoor een Boek! in Veldhoven. De interviews en foto's werden gemaakt tijdens de introductie van Scoor een Boek! op basisschool Aan 't Heike.

The making of... Scoor een Boek!-filmpjes

De leerlingen, voetballers en organisatie hadden veel plezier tijdens de opnamedagen van de filmpjes die gebruikt worden voor de Aftrap en de Rust van Scoor een Boek! 

scoor een boek

Jeslynn Kuijpers maakt winnaars scholenwedstrijd bekend

Winnaar scholenwedstrijd: Aan 't Heike

Groep 5/6 van basisschool Aan 't Heike in Veldhoven heeft met hun filmpje de scholenwedstrijd van Scoor een Boek! gewonnen. De opdracht was om in een filmpje te laten zien waarom lezen en bewegen zo belangrijk en leuk is. Zij wonnen de extra feestelijke aftrap van het leesbevorderingsproject op hun school met PSV-speelsters en mascotte Phoxy.

Naast het winnende filmpje waren er diverse andere leuke inzendingen die bij de jury ook veel punten scoorden! Die filmpjes zijn op deze pagina te zien.

Inzending scholenwedstrijd: Sint Jan Baptist

Inzending scholenwedstrijd: De Heiacker