Scoor een Boek! in Veldhoven

Scoren kun je overal! Met die gedachte voeren de Bibliotheek Veldhoven, Brede School Veldhoven en PSV Foundation een uniek leesbevorderingsprogramma uit: Scoor een Boek! Het programma verbindt lezen en sport door profvoetballers in te zetten als rolmodellen. 

Maar liefst 16 groepen 5 en 6 gaan in het schooljaar 2020-2021 aan de slag met Scoor een Boek!
PSV-spelers Nurija van Schoonhoven en Marco van Ginkel zijn deze editie de ambassadeurs van Scoor een Boek! in Veldhoven. Zij motiveren de leerlingen om zoveel mogelijk leuke boeken te scoren. 

Filmpje 1: de Aftrap

Winnend filmpje scholenwedstrijd

De groepen 5 en 5/6 van basisschool De Rank in Veldhoven hebben met hun filmpje de scholenwedstrijd van Scoor een Boek! gewonnen. De opdracht was om in een filmpje te laten zien waarom lezen en bewegen zo belangrijk en leuk is.

Thuiseditie

scoor thuis

Scoor een Boek! heeft naast de Schooleditie voor leerlingen van groep 5 en 6 ook een Thuiseditie. In de Thuiseditie doet het hele gezin mee aan leuke opdrachten. Voor elke opdracht die jullie uitvoeren scoor je punten voor je groep op school. De groep met de meeste punten, maakt kans op mooie prijzen. 

The making of... Scoor een Boek! filmpjes

foto's

De leerlingen, voetballers en organisatie hadden veel plezier tijdens de opnamedagen van de filmpjes die gebruikt worden voor de Aftrap en de Rust van Scoor een Boek!. 

Nurija maakt winnaars scholenwedstrijd bekend