Scoor een Boek! in Veldhoven

scoor een boek

Scoren kun je overal! Met die gedachte voeren de Bibliotheek Veldhoven, Brede School Veldhoven en PSV Foundation een uniek leesbevorderingsprogramma uit: Scoor een Boek! Het programma verbindt lezen en sport door profvoetballers in te zetten als rolmodellen. 

Maar liefst 16 groepen 5 en 6 zijn in het schooljaar 2020-2021 aan de slag gegaan met Scoor een Boek!
PSV-spelers Nurija van Schoonhoven en Marco van Ginkel waren deze editie de ambassadeurs van Scoor een Boek! in Veldhoven. Zij motiveerden de leerlingen om zoveel mogelijk leuke boeken te scoren. 

Filmpje 1: de Aftrap

Fimpje 2: de Rust

Filmpje 3: het Fluitsignaal

Filmpje 4: de Afsluiting

Eindstand: 3.847 gescoorde boeken

scoor een boek

De deelnemende leerlingen in het schooljaar 2020-2021 scoorden in totaal 3.847 boeken! 

Speuren naar voetbalspelers

Van zaterdag 1 mei tot en met vrijdag 28 mei konden alle kinderen in Veldhoven meedoen aan de sportieve Scoor een Boek! speurtocht en kans maken op mooie prijzen. De winnaars zijn inmiddels bekend en hebben hun prijs ontvangen.

Thuiseditie

scoor thuis

Scoor een Boek! heeft naast de Schooleditie voor leerlingen van groep 5 en 6 ook een Thuiseditie. In de Thuiseditie doet het hele gezin mee aan leuke opdrachten. Voor elke opdracht die jullie uitvoeren scoor je punten voor je groep op school. De groep met de meeste punten, maakt kans op mooie prijzen.
De winnaar van de thuiseditie van dit schooljaar is groep 5D van OBS Dick Bruna. Hun prijs is een rondleiding door het PSV-stadion!

Winnend filmpje scholenwedstrijd

De groepen 5 en 5/6 van basisschool De Rank in Veldhoven hebben met hun filmpje de scholenwedstrijd van Scoor een Boek! gewonnen. De opdracht was om in een filmpje te laten zien waarom lezen en bewegen zo belangrijk en leuk is.

The making of...

foto's

De leerlingen, voetballers en organisatie hadden veel plezier tijdens de opnamedagen van de filmpjes die gebruikt worden voor de Aftrap en de Rust van Scoor een Boek!. 

Persconferentie met PSV-spelers en Phoxy

De persconferentie was de prijs voor winnende groepen van de scholenwedstrijd van Scoor een Boek!: groep 5/6a en 5b van basisschool De Rank in Veldhoven.