Scoor een Boek! in Veldhoven

scoor een boek

Scoren kun je overal! Met die gedachte voeren de Bibliotheek Veldhoven, Brede School Veldhoven en PSV Foundation een uniek leesbevorderingsprogramma uit: Scoor een Boek! Het programma verbindt lezen en sport door profvoetballers in te zetten als rolmodellen. 

Maar liefst 16 groepen 5 en 6 gaan in het schooljaar 2020-2021 aan de slag met Scoor een Boek!
PSV-spelers Nurija van Schoonhoven en Marco van Ginkel zijn deze editie de ambassadeurs van Scoor een Boek! in Veldhoven. Zij motiveren de leerlingen om zoveel mogelijk leuke boeken te scoren. 

Persconferentie met PSV-spelers en Phoxy

De persconferentie was de prijs voor winnende groepen van de scholenwedstrijd van Scoor een Boek!: groep 5/6a en 5b van basisschool De Rank in Veldhoven. De leerlingen hebben vragen voor Marco, Nurija en Phoxy in de klas voorbereid. Deze konden zij op vrijdag 30 april 'live' stellen aan Marco en Phoxy in Theater de Schalm. Nurija kon er helaas niet bij zijn maar zij had haar antwoorden in diverse filmpjes verwerkt.

Filmpje 1: de Aftrap

Fimpje 2: de Rust

Doe mee aan de speurtocht!

Speur je mee naar voetbalspelers in Veldhoven? Van zaterdag 1 mei tot en met vrijdag 28 mei kun je meedoen aan de sportieve Scoor een Boek! speurtocht en kans maken op mooie prijzen!

Thuiseditie

scoor thuis

Scoor een Boek! heeft naast de Schooleditie voor leerlingen van groep 5 en 6 ook een Thuiseditie. In de Thuiseditie doet het hele gezin mee aan leuke opdrachten. Voor elke opdracht die jullie uitvoeren scoor je punten voor je groep op school. De groep met de meeste punten, maakt kans op mooie prijzen. 

The making of...

foto's

De leerlingen, voetballers en organisatie hadden veel plezier tijdens de opnamedagen van de filmpjes die gebruikt worden voor de Aftrap en de Rust van Scoor een Boek!. 

Winnend filmpje scholenwedstrijd

De groepen 5 en 5/6 van basisschool De Rank in Veldhoven hebben met hun filmpje de scholenwedstrijd van Scoor een Boek! gewonnen. De opdracht was om in een filmpje te laten zien waarom lezen en bewegen zo belangrijk en leuk is.