Tips voor thuis

Kun je niet naar buiten? Dan haal je de wereld toch naar binnen!
Voor een goed verhaal hoef je de deur niet uit.
Op deze pagina vind je een overzicht van de online diensten die de Bibliotheek aanbiedt.

Top 10 e-books

Ga naar alle e-books

E-books

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en
luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online vestiging van je eigen vertrouwde bieb.

VakantieBieb

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

LuisterBieb

Speciaal voor de thuisblijvers hebben we vele extra luisterboeken toegevoegd aan de LuisterBieb. Ook voor niet-leden!

E-book tips van onze medewerkers

Ga naar alle e-books

Passend Lezen

Lezen kan altijd! Dus ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent. Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing, zoals Audiolezen, Braillelezen, Letterlezen en Combilezen.

De collectie van Passend Lezen bestaat uit meer dan 80.000 gesproken boeken en een uitgebreide kiosk met circa 125 gesproken titels van populaire kranten en tijdschriften. Aanvullend zijn er ruim 18.000 brailleboeken verkrijgbaar. Daarmee komt leesplezier binnen ieders bereik.

De collectie is exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking.

Digitale voorleestas

Elke 2e dinsdag van de maand is er de bijeenkomst 'Boekjes & Babbels' voor 0-4-jarigen in de Bibliotheek, maar vanwege de Corona-maatregelen de komende tijd helaas niet. Blijf toch gezellig voorlezen aan je kind, uit de boeken die je kunt bestellen bij de Afhaalbieb of maak gebruik van de digitale voorleestas. Deze bevat prentenboeken en doe-, zing-, speel- en praatopdrachten. Leuk én leerzaam!

Ik lees thuis

Met al het verontrustende nieuws kunnen boeken voor een beetje troost, ontspanning en ontsnapping zorgen. Veel mensen delen op social media de meest uiteenlopende boekentips met elkaar via #ikleesthuis. Ook onze medewerkers delen hun thuisleestips via onze social media pagina’s. We zijn ook benieuwd naar jouw boekentip! Deel jouw tip via #ikleesthuis om iedereen te laten zien welke verhalen jij nu leest of luistert.

Tips voor thuis DigiTaalhuis

digitaalhuis

Ben je op zoek naar naar makkelijke websites die uitleg geven over Nederlands leren, omgaan met de computer, digitale mogelijkheden voor contact met je familie, gezondheid, geldzaken en nog veel meer? Bekijk de tips voor thuis DigiTaalhuis!

Tips voor thuis jeugd

jeugdbibliotheek.nl

Op de website van Jeugdbibliotheek.nl vind je diverse tips voor thuis voor de jeugd in diverse leeftijdscategorieën. Van voorleesfilmpjes tot luisteren voor de lijst. Neem eens een kijkje!

Boekjes & Babbels online

boekjes en babbels

Mis jij ook de maandelijkse bijeenkomsten voor baby's en peuters (0-4 jaar) door Monique van de bieb en Eva of Lotte van consultatiebureau Zuidzorg? Dan is er goed nieuws: Boekjes & Babbels is online te volgen!

Veelgestelde vragen

Lukt het niet met de e-books of luisterboeken? Kijk eerst op de 'Vragen en antwoorden' pagina van de online Bibliotheek of jouw vraag al eerder gesteld is.

Zo niet, neem dan contact op met onze klantenservice (zie hiernaast).

Andere vragen?

Onze klantenservice is tijdens openingsuren bereikbaar: