Literair Café Veldhoven: Esther Verhoef

21 juni 2020, van 14:00 tot 17:00 | Museum 't Oude Slot

Kosten: € 13,- / € 10,50 (biebleden/CJP)

Esther Verhoef is één van de succesvolste en meest veelzijdige schrijvers van Nederland. Er zijn meer dan 2,4 miljoen exemplaren van haar thrillers en romans verkocht.

Met haar boeken won Verhoef onder meer de NS Publieksprijs, de Gouden Strop en de Diamanten Kogel. Zij is met acht nominaties recordhouder NS Publieksprijs-nominaties en is Nederlands meest genomineerde en bekroonde thrillerauteur.

Haar psychologische thrillers zijn zonder uitzondering bestsellers: van Rendez-vous (2006) zijn meer dan 325.000 exemplaren verkocht, van Close-up (2007) 340.000 exemplaren en van Alles te verliezen (2008) 280.000 exemplaren – dit boek stond zes weken onafgebroken op nummer 1 in DeBestseller60. In maart 2019 versch­een Façade, Verhoefs langverwachte psychologische thriller.

Voordat Esther Verhoef bekendheid verwierf als schrijfster van fictie schreef zij circa 60 populair wetenschappelijke en informatieve boeken over (huis)dieren, waarvan er wereldwijd meer dan 9 miljoen zijn verkocht.  Ook was zij hoofd- en eindredacteur van enkele veelgelezen tijdschriften in haar oude vakgebied. Daarnaast was zij gerespecteerd dierenfotografe en runde een beeldbank met uitgevers, reclamebureaus en dierenrechtenorganisaties als klant. Esther is getrouwd met co-auteur Berry Verhoef, samen hebben zij drie kinderen. Het gezin woont afwisselend in Frankrijk en in Nederland.

In het kader van de Spannende Boeken Weken is Esther Verhoef te gast bij Literair Café Veldhoven.

Programma:
14.00-15.00 uur:    Interview door Mark van der Linden
15.00-15.30 uur:    Pauze, boekverkoop en signeren
15.30-16.00 uur:    Vragen uit publiek, voorlezen
16.00-17.00 uur:    Boekverkoop, signeren, naborrelen

• Locatie: Museum 't Oude Slot, Hemelrijken 6, 5502 HM Veldhoven. Parkeren is gratis.
  • Entree: € 13,- normaal tarief, € 10,50 voor Bibliotheekleden en CJP-houders.
  • Passe-partout: € 30,- voor alledrie de edities van Literair Café Veldhoven 2020.
  • Kaarten zijn vooraf online verkrijgbaar en bij de Bibliotheek Veldhoven (+ € 1,- administratiekosten) of aan de deur op de dag zelf (indien niet uitverkocht).
  • Kaarten zijn vooraf verkrijgbaar in de Bibliotheek (+ € 1,- administratiekosten) of online.
  • Bij online kaartverkoop betaal je geen administratiekosten. Je hoeft de kaarten ook niet uit te printen, ze kunnen gescand worden vanaf je smartphone.
  • Indien niet uitverkocht kun je op de dag zelf ook nog een kaartje aan de deur kopen.

Over Literair Café Veldhoven

Altijd al willen weten waar schrijvers hun inspiratie vandaan halen? Grijp dan nu je kans om dat te vragen tijdens Literair Café Veldhoven!

De Bibliotheek Veldhoven, Museum ’t Oude Slot en Bruna Veldhoven hebben de handen ineengeslagen voor dit evenement en organiseren in 2020 wederom drie cafés met de volgende gasten:

• Herman Brusselmans op zondag 8 maart
  • Esther Verhoef op zondag 21 juni
  • Özcan Akyol op zondag 4 oktober

Boekhandel Bruna is aanwezig met een mooie selectie boeken, die tijdens de pauze en na afloop gekocht en gesigneerd kunnen worden.

Literair Café Veldhoven is een samenwerking van: