Literair Café Veldhoven: Esther Verhoef

14 maart 2021, van 14:00 tot 17:00 | Museum 't Oude Slot

Kosten: € 13,- / € 10,50 (biebleden/CJP)

Esther Verhoef is één van de succesvolste en meest veelzijdige schrijvers van Nederland. Er zijn meer dan 2,4 miljoen exemplaren van haar thrillers en romans verkocht.

Met haar boeken won Verhoef onder meer de NS Publieksprijs, de Gouden Strop en de Diamanten Kogel. Zij is met acht nominaties recordhouder NS Publieksprijs-nominaties en is Nederlands meest genomineerde en bekroonde thrillerauteur.

Haar psychologische thrillers zijn zonder uitzondering bestsellers: van Rendez-vous (2006) zijn meer dan 325.000 exemplaren verkocht, van Close-up (2007) 340.000 exemplaren en van Alles te verliezen (2008) 280.000 exemplaren – dit boek stond zes weken onafgebroken op nummer 1 in DeBestseller60. In maart 2019 versch­een Façade, Verhoefs langverwachte psychologische thriller.

Voordat Esther Verhoef bekendheid verwierf als schrijfster van fictie schreef zij circa 60 populair wetenschappelijke en informatieve boeken over (huis)dieren, waarvan er wereldwijd meer dan 9 miljoen zijn verkocht.  Ook was zij hoofd- en eindredacteur van enkele veelgelezen tijdschriften in haar oude vakgebied. Daarnaast was zij gerespecteerd dierenfotografe en runde een beeldbank met uitgevers, reclamebureaus en dierenrechtenorganisaties als klant. Esther is getrouwd met co-auteur Berry Verhoef, samen hebben zij drie kinderen. Het gezin woont afwisselend in Frankrijk en in Nederland.

In de Boekenweek is Esther Verhoef te gast bij Literair Café Veldhoven.

Programma:
14.00-15.00 uur:    Interview door Mark van der Linden
15.00-15.30 uur:    Pauze, boekverkoop en signeren
15.30-16.00 uur:    Vragen uit publiek, voorlezen
16.00-17.00 uur:    Boekverkoop, signeren, naborrelen

• Locatie: Museum 't Oude Slot, Hemelrijken 6, 5502 HM Veldhoven. Parkeren is gratis. Toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen.
  • Entree: € 13,- normaal tarief, € 10,50 voor Bibliotheekleden en CJP-houders.
  • Kaarten zijn vooraf online verkrijgbaar of bij de Bibliotheek Veldhoven (+ € 1,- administratiekosten).
  • Bij online kaartverkoop betaal je geen administratiekosten. Je hoeft de kaarten ook niet uit te printen, ze kunnen gescand worden vanaf je smartphone.

Over Literair Café Veldhoven

Altijd al willen weten waar schrijvers hun inspiratie vandaan halen? Grijp dan nu je kans om dat te vragen tijdens Literair Café Veldhoven!

De Bibliotheek Veldhoven, Museum ’t Oude Slot en Bruna Veldhoven hebben de handen ineengeslagen voor dit evenement en organiseren sinds 2018 Literair Café Veldhoven. In de afgelopen jaren hebben we onder andere Ronald Giphart, Herman Pleij, Heleen van Royen en Griet Op de Beeck en vele enthousiaste bezoekers mogen verwelkomen.

Boekhandel Bruna is bij elke editie aanwezig met een mooie selectie boeken, die tijdens de pauze en na afloop gekocht en gesigneerd kunnen worden.

Literair Café Veldhoven is een samenwerking van: