Literair Café Veldhoven: Özcan Akyol

4 oktober 2020, van 14:00 tot 17:00 | Theater de Schalm

Kosten: € 13,- / € 10,50 (biebleden/CJP)

Özcan Akyol is schrijver, columnist en tv-presentator. Hij volgde een mavo-opleiding en studeerde later Journalistiek en Nederlands. Met de laatste studie is hij echter direct gestopt toen hij twee contracten bij zijn huidige uitgeverij kreeg.

Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist voor onder meer Eindhovens Dagblad, de VARAgids, Nieuwe Revu, Helden en 90 Minutes. Daarnaast publiceert hij van tijd tot tijd in literair voetbalblad Hard gras.

Eind oktober 2012 verscheen zijn debuut 'Eus' bij Uitgeverij Prometheus. Het boek is een semi-autobiografische schelmenroman die meteen na publicatie voor een hoop beroering zorgde. 'Eus' werd direct een succes; in een week tijd verkocht de uitgever meer dan 10.000 exemplaren, nam Eyeworks de filmrechten over en de auteur mocht bij diverse tv-programma’s aanschuiven voor zijn visie op de actualiteit.

De tweede roman van Özcan Akyol is 'Turis'. Dit boek verscheen begin 2016 en werd net als zijn debuutroman meteen een bestseller. 'Turis' is een beklemmende, indringende en bij vlagen geestige roman, die de lezer meesleurt in een onbekende wereld waarin absurdisme en ontroering elkaar moeiteloos afwisselen. Deze roman betekende de definitieve doorbraak van de schrijver in de Nederlandse literatuur.

In 2017 maakte hij de documentaire ‘De neven van Eus’, een vijfdelige serie voor de Nederlandse televisie over Turkije. Daarnaast presenteert hij de tv-programma's 'Sterren op het doek' en 'De geknipte gast'. Özcan Akyol woont en werkt in Deventer.

In het kader van de Maand van de Geschiedenis is Özcan Akyol te gast bij Literair Café Veldhoven.

Programma:
14.00-15.00 uur:    Interview door Mark van der Linden
15.00-15.30 uur:    Pauze, boekverkoop en signeren
15.30-16.00 uur:    Vragen uit publiek, voorlezen
16.00-17.00 uur:    Boekverkoop, signeren, naborrelen

• In verband met het coronavirus zal deze editie niet plaatsvinden in Museum 't Oude Slot maar in Theater de Schalm, Meiveld 3 in Veldhoven (route en parkeren).
  • Entree: € 13,- normaal tarief, € 10,50 voor Bibliotheekleden en CJP-houders.
  • Kaarten zijn vooraf online verkrijgbaar of bij de Bibliotheek Veldhoven (+ € 1,- administratiekosten).
  • Bij online kaartverkoop betaal je geen administratiekosten. Je hoeft de kaarten ook niet uit te printen, ze kunnen gescand worden vanaf je smartphone.

Over Literair Café Veldhoven

Altijd al willen weten waar schrijvers hun inspiratie vandaan halen? Grijp dan nu je kans om dat te vragen tijdens Literair Café Veldhoven!

De Bibliotheek Veldhoven, Museum ’t Oude Slot en Bruna Veldhoven hebben de handen ineengeslagen voor dit evenement en organiseren sinds 2018 Literair Café Veldhoven. In de afgelopen jaren hebben we onder andere Ronald Giphart, Herman Pleij, Heleen van Royen en Griet Op de Beeck en vele enthousiaste bezoekers mogen verwelkomen.

Boekhandel Bruna is bij elke editie aanwezig met een mooie selectie boeken, die tijdens de pauze en na afloop gekocht en gesigneerd kunnen worden.

Literair Café Veldhoven is een samenwerking van:

Lira Fonds

Literair Café Veldhoven 2020 is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Lira Fonds. Het Lira Fonds steunt sociale doelen zoals beroepsorganisaties voor schrijvers, vertalers en bewerkers. Ook subsidieert het fonds culturele doelen: evenementen en projecten op het gebied van literatuur en drama, en individuele bijdragen daaraan door professionele schrijvers, vertalers en bewerkers. En incidenteel steunt het fonds educatieve doelen: vak- en beroepsopleidingen.