Literair Café Veldhoven: Özcan Akyol

4 oktober 2020, van 14:00 tot 17:00 | Museum 't Oude Slot

Kosten: € 13,- / € 10,50 (biebleden/CJP)

Özcan Akyol is schrijver, columnist en tv-presentator. Hij volgde een mavo-opleiding en studeerde later Journalistiek en Nederlands. Met de laatste studie is hij echter direct gestopt toen hij twee contracten bij zijn huidige uitgeverij kreeg.

Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist voor onder meer Eindhovens Dagblad, de VARAgids, Nieuwe Revu, Helden en 90 Minutes. Daarnaast publiceert hij van tijd tot tijd in literair voetbalblad Hard gras.

Eind oktober 2012 verscheen zijn debuut Eus bij Uitgeverij Prometheus. Het boek is een semi-autobiografische schelmenroman die meteen na publicatie voor een hoop beroering zorgde. Eus werd direct een succes; in een week tijd verkocht de uitgever meer dan 10.000 exemplaren, nam Eyeworks de filmrechten over en de auteur mocht bij diverse tv-programma’s aanschuiven voor zijn visie op de actualiteit.

De tweede roman van Özcan Akyol is Turis. Dit boek verscheen begin 2016 en werd net als zijn debuutroman meteen een bestseller. Turis is een beklemmende, indringende en bij vlagen geestige roman, die de lezer meesleurt in een onbekende wereld waarin absurdisme en ontroering elkaar moeiteloos afwisselen. Deze roman betekende de definitieve doorbraak van de schrijver in de Nederlandse literatuur.

In 2017 maakte hij de documentaire ‘De neven van Eus’, een vijfdelige serie voor de Nederlandse televisie over Turkije. Daarnaast presenteert hij vanaf 2019, in navolging van Hanneke Groenteman, het tv-programma 'Sterren op het doek'. Özcan Akyol woont en werkt in Deventer.

In het kader van de Maand van de Geschiedenis is Özcan Akyol te gast bij Literair Café Veldhoven.

Programma:
14.00-15.00 uur:    Interview door Mark van der Linden
15.00-15.30 uur:    Pauze, boekverkoop en signeren
15.30-16.00 uur:    Vragen uit publiek, voorlezen
16.00-17.00 uur:    Boekverkoop, signeren, naborrelen

• Locatie: Museum 't Oude Slot, Hemelrijken 6, 5502 HM Veldhoven. Parkeren is gratis.
  • Entree: € 13,- normaal tarief, € 10,50 voor Bibliotheekleden en CJP-houders.
  • Passe-partout: € 30,- voor alledrie de edities van Literair Café Veldhoven 2020.
  • Kaarten zijn vooraf online verkrijgbaar en bij de Bibliotheek Veldhoven (+ € 1,- administratiekosten) of aan de deur op de dag zelf (indien niet uitverkocht).
  • Kaarten zijn vooraf verkrijgbaar in de Bibliotheek (+ € 1,- administratiekosten) of online.
  • Bij online kaartverkoop betaal je geen administratiekosten. Je hoeft de kaarten ook niet uit te printen, ze kunnen gescand worden vanaf je smartphone.
  • Indien niet uitverkocht kun je op de dag zelf ook nog een kaartje aan de deur kopen.

Over Literair Café Veldhoven

Altijd al willen weten waar schrijvers hun inspiratie vandaan halen? Grijp dan nu je kans om dat te vragen tijdens Literair Café Veldhoven!

De Bibliotheek Veldhoven, Museum ’t Oude Slot en Bruna Veldhoven hebben de handen ineengeslagen voor dit evenement en organiseren in 2020 wederom drie cafés met de volgende gasten:

• Herman Brusselmans op zondag 8 maart
  • Esther Verhoef op zondag 21 juni
  • Özcan Akyol op zondag 4 oktober

Boekhandel Bruna is aanwezig met een mooie selectie boeken, die tijdens de pauze en na afloop gekocht en gesigneerd kunnen worden.

Literair Café Veldhoven is een samenwerking van: