Heropening Bibliotheek

Vanaf maandag 18 mei is de Bibliotheek Veldhoven weer geopend voor het inleveren en lenen van materialen.

De openingstijden zijn voorlopig:

• maandag: 10.30-14.00 uur
  • dinsdag: 10.30-14.00 uur & 18.00-20.00 uur
  • woensdag: 10.30-14.00 uur
  • donderdag: 10.30-14.00 uur & 18.00-20.00 uur
  • vrijdag: 10.30-14.00 uur & 18.00-20.00 uur
  • zaterdag: 10.30-14.00 uur

De Bibliotheek is alleen geopend voor het inleveren en uitlenen van Bibliotheekmaterialen. Ook de informatiebalie van de Bibliotheek en VVV Veldhoven is geopend. Betalingen alleen via pin.

De toiletten, zitjes, koffie-automaat, leestafel en computerwerkplekken zijn nog niet toegankelijk.
Printen en kopiëren is voorlopig ook niet mogelijk.

Bij de openstelling van de Bibliotheek voldoen we aan de voorwaarden en richtlijnen van het RIVM.

Regels Bibliotheekbezoek

Onze Bibliotheekmedewerkers zorgen voor een omgeving die zo schoon en veilig mogelijk is voor de bezoekers. We vragen onze bezoekers ook om zich aan een aantal regels te houden om het Bibliotheekbezoek voor iedereen zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen:

• Kom alleen naar de Bibliotheek of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden.
  • Kinderen tot en met 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.
  • Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en Bibliotheekmedewerkers, zowel binnen als buiten het Bibliotheekgebouw.
  • Bezoekers worden alleen toegelaten met een door de Bibliotheek verstrekt boodschappenmandje (1 per persoon).
  • Zijn de mandjes op dan is het maximum aantal bezoekers bereikt en dien je even te wachten tot er weer een mandje beschikbaar is.
  • Als je ziet dat het erg druk is, kom je op een ander moment terug. Maak je geen zorgen om eventueel te-laat-geld, want er is een boetevrije periode ingesteld voor alle uitgeleende materialen van zaterdag 14 maart tot en met woensdag 1 juli.
  • Volg de aangegeven routing in de Bibliotheek.
  • Je levert zelf je materialen in en je leent ze zelf uit via het zelfbedieningssysteem.
  • Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van Bibliotheekmaterialen in de online catalogus niet actueel is vanwege de quarantainetijd van de ingeleverde materialen.
  • Kom gericht naar de Bibliotheek om materialen in te leveren en/of te lenen. Maak je bezoek zo kort mogelijk en pak geen boeken of andere materialen uit het schap, behalve als je ze daadwerkelijk gaat lenen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
  • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging of koorts.
  • Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft en/of benauwdheidsklachten.
  • Houd je aan de richtlijnen van het RIVM: houd 1,5 meter afstand van andere mensen, schud geen handen, hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.

Klantenservice

Heb je vragen? De klantenservice van de Bibliotheek Veldhoven is bereikbaar:

• maandag t/m vrijdag 10.30-17.30 uur
  • via tel: 040-2532901 of mail: info@bibliotheekveldhoven.nl

Online Bibliotheek

Ben je lid van de Bibliotheek dan kun je uiteraard ook gebruik blijven maken van het uitgebreide aanbod aan e-books en luisterboeken van de online Bibliotheek. Niet-leden kunnen tot en met 1 juni gebruik maken van de ThuisBieb app met 100 e-books en diverse titels downloaden via de LuisterBieb app.