Write for Rights schrijfactie

10 december 2021, van 10:30 tot 17:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis

Brieven schrijven tegen onrecht, dat kan op vrijdag 10 december in de Bibliotheek Veldhoven.

Onder de naam 'Write for Rights' houdt Amnestygroep Veldhoven een schrijfmarathon in de bieb. Bezoekers kunnen brieven schrijven voor mensen die onrecht is aangedaan. Bijvoorbeeld omdat ze zijn gemarteld om wat ze geloven, worden gediscrimineerd om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen.

Schrijf mee voor Zhang Zhans vrijlating

Er wordt onder andere geschreven voor Zhang Zhan uit China. Toen Wuhan als eerste stad ter wereld in lockdown ging, was zij een van de weinige burgerjournalisten die verslag deed van de beginnende coronacrisis. Ze wilde de waarheid naar buiten brengen. Daarom trok de voormalig advocaat in februari 2020 naar de belegerde stad. Op sociale media deed ze verslag van overheidsvertegenwoordigers die onafhankelijke verslaggevers oppakten en familieleden van coronapatiënten lastigvielen. Zhang Zhan werd opgepakt en veroordeeld tot 4 jaar cel. Zo wilden de autoriteiten haar het zwijgen opleggen. We schrijven voor Zhang Zhans vrijlating. Iedereen is van harte welkom om één of meerdere brieven te komen schrijven!

Thuis of online brieven schrijven

Amnestygroep Veldhoven biedt ook de mogelijkheid om thuis brieven te schrijven. U kunt dan via ineke.makkes@live.nl een schrijfpakketje aanvragen.
Dan bestaat er nog de mogelijkheid om vanaf 20 november razendsnel online brieven te schrijven via de website van Amnesty

• De schrijfactie vindt plaats op de eerste etage van de Bibliotheek, uiteraard met in achtneming van de dan geldende coronamaatregelen.
  • Er wordt gewerkt met eenpersoons schrijfpakketjes, waarin alles zit wat nodig is om de brieven te kunnen schrijven.
  • Een vertegenwoordiger van de gemeente schrijft de eerste brief en opent daarmee Write for Rights.
  • Entree is gratis en aanmelden niet nodig.