Write for Rights schrijfactie

9 december 2022, van 10:30 tot 17:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis

Brieven schrijven tegen onrecht, dat kan op vrijdag 9 december in de Bibliotheek Veldhoven.

Onder de naam 'Write for Rights' houdt Amnestygroep Veldhoven een schrijfmarathon in de bieb. Bezoekers kunnen brieven schrijven voor mensen die onrecht is aangedaan. Bijvoorbeeld omdat ze zijn gemarteld om wat ze geloven, worden gediscrimineerd om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen.

Schrijf mee voor Chow Hang-tung uit Hong Kong

Er wordt onder andere geschreven voor Chow Hang-tung uit Hong Kong. Chow nam deel aan een vreedzame bijeenkomst om de slachtoffers van het Tiananmenplein te gedenken. In 1989 werden op dit plein in de Chinese hoofdstad Beijing honderden en mogelijk zelfs duizenden vreedzame demonstranten gedood. Ze protesteerden tegen het bewind van de Chinese Communistische Partij.

Onder de demonstranten waren veel studenten. Chow werd tijdens de herdenking gearresteerd en zit een celstraf van 22 maanden uit. Ook hangt haar een nog langere gevangenisstraf boven het hoofd omdat ze volgens de autoriteiten de nationale veiligheid in gevaar zou hebben gebracht. We schrijven brieven voor haar vrijlating. Iedereen is die dag van harte welkom om één of meerdere brieven te komen schrijven!

Thuis of online brieven schrijven

Amnestygroep Veldhoven biedt ook de mogelijkheid om thuis brieven te schrijven. Je kunt dan via ineke.makkes@live.nl een schrijfpakketje aanvragen. Het is ook mogelijk om vanaf 20 november online brieven te schrijven via de website van Amnesty

• Er wordt gewerkt met eenpersoons schrijfpakketjes, waarin alles zit wat nodig is om de brieven te kunnen schrijven.
  • Een vertegenwoordiger van de gemeente schrijft de eerste brief en opent daarmee Write for Rights.
  • Entree is gratis en aanmelden niet nodig.