Webinar: Op zoek naar je verborgen verleden

24 november 2020, van 10:30 tot 11:00 | Online

Kosten: Gratis, aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wie was jouw opa's opa? Duik in je eigen geschiedenis of in de geschiedenis van de stad of streek waar je woont tijdens het gratis webinar!

Omdat de Stamboomcafés in de bibliotheken vanwege de coronamaatregelen niet kunnen plaatsvinden, bieden de leden van de Nederlands Genealogische Vereniging (NGV), afdeling Kempen- en Peelland, een online cursus. Je krijgt meer informatie over stamboomonderzoek en een eerste kennismaking met je verborgen verleden.

Met het webinar laten de leden van de NGV je zien hoe je via internet makkelijk en snel vier of vijf generaties voorouders kunt vinden boven je grootouders. De online cursus bevat een heldere uitleg die, naast een demonstratie van het zoeken op internet, ook laat zien hoeveel plezier je aan deze hobby kunt beleven.

Het gratis webinar wordt aangeboden tijdens de landelijke campagne Nederland Leest die dit jaar als thema heeft: ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’. Aan de hand van dit webinar krijgen geïnteresseerden de mogelijkheid om in hun eigen geschiedenis te duiken: de geschiedenis van hun eigen familie of van de stad of de streek waarin ze wonen.