Voorstelling De wolk boven eend

29 januari 2020, van 15:00 tot 15:45

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Interactieve voorstelling voor peuters en kleuters over het Prentenboek van het Jaar 2020: Moppereend!

Eend voelt zich een beetje vreemd. Ze wil graag bij haar favoriete vijver spelen maar het water uit de vijver is weg! Er ontstaat een klein, grijs wolkje boven haar hoofd. Eend besluit op zoek te gaan naar een vriendje om samen mee te spelen. Zo komt Eend onder andere een schildpad tegen die zich relaxt voelt en chillt in zijn huis en een hond die heel druk en enthousiast is. Maar helaas vindt Eend niet waar ze naar op zoek is. En hoe langer het duurt hoe groter en donkerder de wolk boven haar hoofd wordt.
De wolk wordt zelfs zo groot dat alle dieren de wolk boven hun hoofd krijgen en zich net zo gaan voelen als eend. Wat nu?!

Voor peuters en kleuters

De wolk boven eend wordt gespeeld door de actrices Evaline Knelissen en Anne van den Beuken. Twee meiden die naast dat ze vriendinnen zijn ook samen theater maken. De voorstelling is vooral leuk voor peuters en kleuters en duurt ongeveer een half uur. Na afloop kunnen kinderen op de foto met de actrices.

Entree is gratis en aanmelden niet nodig.

De Nationale Voorleesdagen

De voorstelling is geïnspireerd op het boek Moppereend over dieren en emoties. Moppereend is het Prentenboek van het Jaar 2020 en staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen.