Voorleesmiddag

23 februari 2022, van 15:00 tot 15:45 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis, aanmelden

Schuif gezellig aan en luister naar de mooiste, grappigste en spannendste verhalen tijdens onze voorleesmiddag, elke laatste woensdag van de maand!

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hun heel veel plezier!

Vandaar dat de Bibliotheek Veldhoven meedoet aan het landelijk project BoekStart voor baby's en regelmatig activiteiten organiseert voor jonge kinderen, zoals Boekjes & Babbels en de maandelijkse voorleesmiddagen.

Schuif gezellig aan, elke laatste woensdag van de maand! Meld je vooraf wel even aan om verzekerd te zijn van een plekje.

'Maar eerst ving ik een monster'

Deze middag leest Monique van de bieb voor uit het boek ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp. In dit boek verzint een jongetje monsters die hij nog moet vangen voordat hij gaat slapen. Er komen steeds meer fantasierijke monsters bij, maar geen enge. De verteller die het jongetje naar bed probeert te brengen, doet pogingen om het verhaal af te ronden, maar of dat hem gaat lukken...

Na het voorlezen gaat Monique samen met de aanwezige kinderen zelf monsters creëren. Bedenk, teken en knutsel erop los en maak je eigen allermooiste (of lelijkste) monster!

• Deze middag is vooral leuk voor kinderen van 4 tot 9 jaar en hun (groot)ouders.
  • Entree is gratis, wel graag vooraf even aanmelden via onderstaande knop.
  • Bestel net zoveel tickets als het aantal personen dat deelneemt (volwassenen + kinderen).