Voorleesmiddag: Dierenambulance

28 september 2022, van 15:00 tot 16:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis, aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Martijn leest voor uit de mooiste dierenverhalen en laat de kinderen kennismaken met het werk van een dierenverzorger en met de Dierenambulance.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hun heel veel plezier! De voorleesmiddagen voor verschillende leeftijden zijn elke laatste woensdag van de maand. 

Dieren

Omdat het bijna Dierendag is (4 oktober), staat deze voorleesmiddag in het teken van dieren en de Dierenambulance! Martijn leest voor uit de mooiste dierenverhalen en heeft een paar leuke gasten uitgenodigd. Charlotte vertelt over haar werk bij Dierenopvangcentrum De Doornakker en laat de kinderen kennismaken met haar trouwe metgezel, golden retriever Olaf. Dick en Laurens van Dierenambulance Brabant Zuid-Oost geven een presentatie over hun werk en de kinderen mogen daarna een kijkje nemen in de ambulance. En natuurlijk al hun vragen stellen en knuffelen met Olaf! 

De voorleesmiddag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de Dierenbescherming.

Praktische informatie

  • Vooral leuk voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.
  • Entree is gratis, wel graag vooraf even aanmelden via onderstaande knop.
  • Bestel net zoveel tickets als het aantal personen dat deelneemt (volwassenen + kinderen).