Veldhoven Schrijft Buiten

3 augustus 2019, van 10:30 tot 12:30

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kun je niet wachten tot de schrijfclub weer begint in september? Doe dan mee aan deze extra schrijfdag in augustus met als thema 'Buiten schrijven'.

Veldhoven Schrijft! is de schrijfclub voor amateurschrijvers die zich graag verder willen ontwikkelen in het schrijven van verhalen. Elke twee weken komen zij samen in de bieb om hun ideeën, schrijfproblemen en nieuwe verhalen te delen met elkaar.

Het maakt niet uit of je nu veel of weinig schrijfervaring hebt. Als je het maar leuk vindt om met andere amateurschrijvers in contact te komen.

Tijdens de bijeenkomsten, de zogenaamde 'write-ins', krijgen deelnemers een korte schrijfopdracht. Soms is het een opdracht om je techniek te verbeteren, andere keren verdiep je je in een bepaald onderwerp. Daarnaast wissel je tips en inspiratie uit. Door te schrijven in een groep en je werk te bespreken leer je veel over schrijven en het is nog gezellig ook!

Interesse om mee te doen? Deelname is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.
Meld je wel vooraf even aan via veldhovenschrijft@gmail.com. Contactpersoon is Jessica Brouwers.

Data en onderwerpen

Zaterdag 3 augustus, 10.30 tot 12.30 uur - Buiten schrijven
Wanneer je niet kunt wachten tot september kun je meedoen aan de extra schrijfdag in augustus met het thema: Buiten schrijven. We gaan vanuit de bieb naar een plekje in het Citycentrum. Kijk naar de mensen om je heen. Verzin wat zij in het dagelijkse leven doen, waar ze naar op weg zijn, wat hun hobby’s zijn, wat ze een half uur eerder hebben meegemaakt, wat ze tijdens de vakantie hebben meegemaakt, etcetera.
Laat het personage wat je net hebt bedacht iets meemaken. Het gaat er hierbij om hoe deze persoon op de situatie reageert. Hierna gaan we terug naar de bieb en bespreken we het verhaaltje wat we geschreven hebben en wat onze inspiratie hiervoor was.

Dinsdag 3 september, 18.45-20.00 uur - Reisverhalen
We hebben een zomer vol reizen, avonturen en leuke belevenissen achter de rug. Om die herinneringen bij je te houden kan je een reisdagboek bijhouden of na de reis een verslag schrijven over je reis. Hartstikke leuk, maar hoe zorg je er nu voor dat anderen je verhaal ook leuk vinden om te lezen? Vanavond gaan we een leuk verhaal schrijven over onze vakantie.