Veldhoven Schrijft!

18 februari 2020, van 18:45 tot 20:00

Kosten: Gratis

Hou je van schrijven en wil je daar graag meer mee doen? Schuif dan eens aan bij Veldhoven Schrijft!

Veldhoven Schrijft! is de schrijfclub voor amateurschrijvers die zich graag verder willen ontwikkelen in het schrijven van verhalen.

Elke twee weken komen zij van 19.00-20.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur) samen in de Bibliotheek om hun ideeën, schrijfproblemen en nieuwe verhalen te delen met elkaar. Het maakt niet uit of je nu veel of weinig schrijfervaring hebt. Als je het maar leuk vindt om met andere amateurschrijvers in contact te komen.

Tijdens de bijeenkomsten, de zogenaamde 'write-ins', krijgen deelnemers een korte schrijfopdracht. Soms is het een opdracht om je techniek te verbeteren, andere keren verdiep je je in een bepaald onderwerp. Daarnaast wissel je tips en inspiratie uit. Door te schrijven in een groep en je werk te bespreken leer je veel over schrijven en het is nog gezellig ook!

Interesse om mee te doen? Deelname is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Meld je wel vooraf even aan via veldhovenschrijft@gmail.com. Contactpersoon is Jessica Brouwers.

Data en onderwerpen


04-02-2020 Schrijfopdracht: Valentijn

Over een week is het Valentijn. Tijd om een originele brief of gedicht te schrijven, maar dan met een twist…

18-02-2020 Schrijf techniek: Dialogen
Na een korte uitleg over de verschillende mogelijkheden bij het schrijven van een dialoog gaan we verschillende oefeningen maken. We werken één dialoog volledig uit. Deze dialoog lezen we aan elkaar voor.

03-03-2020 Special: Boekenweek
Annejet van der Zijl schrijft het Boekenweekgeschenk voor 2020. We gaan haar boeken bespreken en onderzoeken wat haar één van de meest gelezen auteurs van Nederland maakt.

17-03-2020 Schrijfopdracht: Beeldend schrijven
Schrijf een kort verhaal aan de hand van een foto. Het verhaal mag maximaal 250 woorden hebben. Het verhaal mag vanuit de personages op de foto of vanuit iemand die toekijkt beschreven worden. Probeer beeldend te schrijven en de sfeer die de foto bij je oproept te verwerken in je verhaal.

31-03-2020 Schrijftechniek: Show or tell
Na een korte uitleg over 'show or tell' gaan we twee versies van een verhaal schrijven. Daarna bespreken we deze in de groep.

14-04-2020 Schrijfopdracht: Lente
Schrijf een verhaal over de lente van max. 250 woorden. Schrijf met al je zintuigen. Laat ons ruiken, voelen en proeven hoe jij de lente beleeft.

28-04-2020 Schrijftechniek: Ultrakort verhaal
Na een korte uitleg over ultrakorte verhalen gaan we een ultrakort verhaal schrijven over een actueel thema.