Veldhoven Schrijft!

5 oktober 2021, van 18:45 tot 20:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis, aanmelden

Hou je van schrijven en wil je daar graag meer mee doen? Schuif dan eens aan bij Veldhoven Schrijft!

Veldhoven Schrijft! is de schrijfclub voor amateurschrijvers die zich graag verder willen ontwikkelen in het schrijven van verhalen.

Elke eerste dinsdag van de maand komen zij van 19.00 tot 20.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur) samen in de Bibliotheek om hun ideeën, schrijfproblemen en nieuwe verhalen te delen met elkaar. Het maakt niet uit of je nu veel of weinig schrijfervaring hebt. Als je het maar leuk vindt om met andere amateurschrijvers in contact te komen.

Tijdens de bijeenkomsten, de zogenaamde 'Schrijfcafés', staat elke maand een ander thema centraal waarover wordt gepraat en geschreven. In het Schrijfcafé komt alles voorbij, van blogs tot poëzie, van kinderboek tot spannende thriller. Aan het einde van elke avond heeft iedereen de mogelijkheid om de verhalen te delen en om tips of ideeën uit te wisselen. Wil je ook beginnen, of juist verder gaan met schrijven. Kom dan ook eens langs!

Interesse om mee te doen? Deelname is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Meld je wel vooraf even aan via veldhovenschrijft@gmail.com. Contactpersoon is Jessica Brouwers.

Data en onderwerpen

Dinsdag 5 oktober: Kinderboeken
Met de Kinderboekenweek in aantocht gaan we praten over kinderboeken. We gaan een voorleesverhaaltje voor kinderen schrijven en het is mogelijk om, voor wie wil, eigen werk te bespreken. Doe je mee?

Dinsdag 2 november: Zeer korte verhalen
We gaan een kort verhaal van 120 woorden schrijven. Het thema is: de maatschappij. Het is de uitdaging om met heel weinig woorden een krachtig verhaal neer te zetten met een duidelijk begin, midden en einde. Er zijn voorbeelden om te lezen en er is de mogelijkheid om elkaars werk te bespreken.

Dinsdag 7 december: Decemberverhalen
December is een feestmaand maar ook een maand waarin we vaak stilstaan bij de mensen die het niet zo goed hebben. We gaan een verhaal schrijven over wat december voor jou betekent. Een verhaal over de feestdagen, of over iemand die je een warm hart toewenst.