Veldhoven Schrijft!

3 september 2019, van 18:45 tot 20:00

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Hou je van schrijven en wil je daar graag meer mee doen? Schuif dan eens aan bij Veldhoven Schrijft!

Veldhoven Schrijft! is de schrijfclub voor amateurschrijvers die zich graag verder willen ontwikkelen in het schrijven van verhalen.

Elke twee weken komen zij van 19.00-20.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur) samen in de Bibliotheek om hun ideeën, schrijfproblemen en nieuwe verhalen te delen met elkaar. Het maakt niet uit of je nu veel of weinig schrijfervaring hebt. Als je het maar leuk vindt om met andere amateurschrijvers in contact te komen.

Tijdens de bijeenkomsten, de zogenaamde 'write-ins', krijgen deelnemers een korte schrijfopdracht. Soms is het een opdracht om je techniek te verbeteren, andere keren verdiep je je in een bepaald onderwerp. Daarnaast wissel je tips en inspiratie uit. Door te schrijven in een groep en je werk te bespreken leer je veel over schrijven en het is nog gezellig ook!

Interesse om mee te doen? Deelname is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Meld je wel vooraf even aan via veldhovenschrijft@gmail.com. Contactpersoon is Jessica Brouwers.

Data en onderwerpen

3 september - Reisverhalen
We hebben een zomer vol reizen, avonturen en leuke belevenissen achter de rug. Om die herinneringen bij je te houden kan je een reisdagboek bijhouden of na de reis een verslag schrijven over je reis. Hartstikke leuk, maar hoe zorg je er nu voor dat anderen je verhaal ook leuk vinden om te lezen? Vanavond gaan we een leuk verhaal schrijven over onze vakantie.

17 september - Leren van schrijvers
Je hebt het vast vaker gehoord. Als je wilt schrijven moet je vooral veel lezen. Vanavond gaan we wat (tips) van Nederlandse schrijvers behandelen die je zouden kunnen helpen met je verhaal en hoe je kunt leren van een boek.

1 oktober - Kinderverhalen schrijven
Met de kinderboekenweek in aantocht denk je er misschien aan om je kinderverhaal weer eens op te pakken. Vanavond krijg je tips & tricks te horen over het schrijven van een verhaal voor kinderen.

15 oktober - Schrijfplan maken
Vanavond bespreken we verschillende technieken en programma’s die je kunnen helpen om je verhaal te plannen en beknopt samen te vatten.

29 oktober - NaNoWriMo tips and tricks
Wil jij deze maand ook 50.000 woorden schrijven tijdens de Nationale Novel Writing Month, en kun je nog wel wat tips & tricks gebruiken. Kom vanavond dan langs om op 1 November een goede start te kunnen maken.

9 november - NaNoWriMo schrijf middag
Kom een middagje schrijven in de bieb om ervoor te zorgen dat je, je schrijfdoel haalt. Doe je niet mee aan NaNoWriMo maar lijkt het je toch leuk om een middagje samen met anderen mensen aan je eigen werk te werken, dan ben je ook van harte welkom.
Meld je vooraf wel aan voor deze extra schrijf middag zodat we zeker weten dat er voldoende mensen aanwezig zijn.

12 november - Inspiratie opdoen
Heb je een writers-block of weet je gewoon niet hoe je moet beginnen aan je verhaal. Kom vanavond langs om inspiratie op te doen en tips te krijgen.

26 november - Spanning
Vanavond kan je werken aan je eigen verhalen. Daarnaast gaan we een schrijfoefening doen om spanning in je verhaal aan te brengen.

10 december - (Kerst)gedicht schrijven
Rond kerst wordt er over het algemeen wat meer gedicht. Eerst sinterklaas gedichten en vervolgens de mooie versjes voor de kerstkaart. Wil jij een mooi gedicht leren schrijven, eventueel met een kerst thema, kom dan vanavond langs.