Theoloog op sneakers

30 januari 2020, van 19:30 tot 21:30

Kosten: € 8,- / € 5,- (Bibliotheekleden/CJP)

Joël Mommers noemt zichzelf "theoloog op sneakers". In deze boeiende lezing vertelt hij wat de wetenschap heeft kunnen achterhalen over Jezus en welke boodschap hij predikte. Het is een toegankelijk verhaal voor iedereen – gelovig of niet gelovig – en zit boordevol verrassingen!

Binnen de Westerse geschiedenis is Jezus van Nazareth zonder twijfel de meest invloedrijke persoon geweest. Uit zijn prediking ontstond een wereldreligie die een Westerse ethiek deed ontkiemen en die de wetenschappen en kunsten liet opbloeien.

Maar wat weten we eigenlijk over de mens Jezus? De beeltenis van de bleke halfgod aan het kruis is overal in het Westen te vinden maar in hoeverre is dat beeld historisch correct? Onderzoek vanuit diverse wetenschappelijke disciplines toont aan dat waar het Jezus van Nazareth betreft feit en fictie op fascinerende wijze met elkaar verstrengeld zijn.

In deze boeiende lezing neemt Joël Mommers je mee terug naar de 1e eeuw van onze jaartelling en presenteert hij in woord en beeld wat de wetenschap heeft kunnen achterhalen over Jezus en welke boodschap hij predikte. Het is een toegankelijk verhaal voor iedereen – gelovig of niet gelovig – en zit boordevol verrassingen.

Joël Mommers (theoloog op sneakers) weet de kluwen van feit en fictie op begrijpelijke wijze te ontwarren. Door een combinatie van wetenschap en anekdotes reconstrueert hij het historische leven van Jezus van Nazareth en beschrijft kleurrijk wat tweeduizendjaar geleden (bijna) waargebeurd is.

• Kaarten zijn verkrijgbaar in de Bibliotheek (+ € 1,- administratiekosten) of online.
  • Bij online kaartverkoop betaal je geen administratiekosten. Je hoeft de kaarten ook niet uit te printen, ze kunnen gescand worden vanaf je smartphone.