Thema-avond GGzE: Suïcidaliteit raakt iedereen

26 september 2019, van 20:00 tot 22:00

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bijna iedereen kent wel iemand die te maken heeft gehad met suïcidaliteit of met een suïcide in zijn omgeving. De impact is enorm.

In samenwerking met de Bibliotheek Veldhoven geeft GGzE een lezing waarbij suïcidaliteit, suïcidepreventie en rouw centraal staan.

Het allerbelangrijkste is dat suïcide bespreekbaar is, dat degene die worstelt met suïcidale gedachten deze mag en kan delen. En dat mensen om diegene heen weten hoe hiermee om te gaan. De verhalen van mensen die het zelf hebben meegemaakt dragen bij aan het bespreekbaar maken.

De lezing wordt gegeven door Ivonne Heijnen, ervaringsdeskundig begeleider, en Maurits van den Broeck, programmaleider suïcidepreventie GGzE. Zij zetten zich op verschillende wijzen in voor preventie van suïcide, niet alleen bij GGzE maar in de hele regio. Het is een maatschappelijk thema, niet alleen van de psychiatrie.

Vanaf 19.30 uur zijn belangstellenden van harte welkom. De bijeenkomst start om 20.00 uur en duurt tot uiterlijk 22.00 uur. De toegang is gratis na aanmelding en er staat koffie en thee klaar. Aanmelden kan via het bestellen van een gratis ticket.