Scoren met robots

26 februari 2020, van 14:00 tot 17:00

Kosten: Gratis, aanmelden

Scoren kun je overal! In het kader van het sportieve leesproject 'Scoor een Boek!' kunnen kinderen meedoen aan een leuke en leerzame activiteit waarbij ze leren programmeren, samenwerken én scoren met robots.

Kinderen gaan in groepjes aan de slag met de robots Dash en Dot en Lego Mindstorms. Na een korte introductie over robotica en programmeren mogen ze in een arena hun kunsten vertonen.

Deze activiteit wordt gehouden in het kader van het leesproject 'Scoor een Boek!' dus misschien kunnen de robots zelfs leren om een potje tegen elkaar te voetballen... Spannend!

• Geschikt voor kinderen vanaf 8 t/m 12 jaar.
  • Begeleiding en uitvoering door Martijn van de Bibliotheek Veldhoven en twee technauten van het TechLab van BiblioPlus.
  • Er zijn twee workshoprondes: van 14.00-15.00 uur en van 15.00-16.00 uur.
  • Deelname is gratis, meld je wel van tevoren aan voor één van de workshoprondes, vol=vol!

Over Scoor een Boek!

Scoren kun je overal! Met die gedachte voeren de Bibliotheek Veldhoven, Brede School Veldhoven en PSV Foundation een uniek leesbevorderingsprogramma uit: Scoor een Boek! Het programma verbindt lezen en sport door profvoetballers in te zetten als rolmodellen. Maar liefst 20 groepen 5 en 6 gaan in het schooljaar 2019-2020 aan de slag met Scoor een Boek!

PSV-spelers Jeslynn Kuijpers en Nick Viergever zijn de ambassadeurs van Scoor een Boek! in Veldhoven. Zij motiveren alle deelnemende leerlingen om zoveel mogelijk leuke boeken te scoren.