Psysalon: Eenzaamheid

9 december 2019, van 20:00 tot 22:00

Kosten: Gratis na aanmelding

Met het doel mensen, naasten en betrokkenen met een psychische kwetsbaarheid te ondersteunen en te inspireren organiseren GGzE en Cordaad een aantal bijeenkomsten onder de naam Psysalon.

Iedereen voelt zich weleens alleen of eenzaam. Dit hoort bij het leven. Maar wat is eenzaamheid?
Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Eenzaamheid gaat gepaard met kenmerken als negatieve gevoelens van leegte, verdriet, angst en zinloosheid en met lichamelijke of psychische klachten.

Er rust nog steeds een taboe op eenzaamheid. Alsof het een schande is dat het jou overkomt. Terwijl het iedereen kan overkomen. Daar hoef je je niet voor te schamen. Maar eenzaamheid kan problematisch worden. Dan is het belangrijk er iets aan te doen.

Heb je te maken met eenzaamheid? Zelf? Of nabij? Wat zijn jouw ervaringen? Waar loop je tegenaan? Wil je meer weten? Bezoek de Psysalon en kom op maandag 9 december naar de Bibliotheek Veldhoven. Ervaringsdeskundigen en bezoekers delen kennis en ervaringen.

Vanaf 19.30 uur zijn belangstellenden van harte welkom. De bijeenkomst start om 20.00 uur en duurt tot uiterlijk 22.00 uur. De toegang is gratis na aanmelding en er staat koffie en thee klaar.

Aanmelden

• Entree is gratis, wel even vooraf aanmelden. Dit kan via het bestellen van één of meerdere gratis kaarten.
  • Online bestellen van kaarten voor activiteiten is kosteloos, je hoeft de kaarten ook niet uit te printen, ze kunnen gescand worden vanaf je smartphone.
  • Bestellen van kaarten aan de balie van de Bibliotheek Veldhoven kost € 1,- administratiekosten per kaartje, zowel bij betaalde als gratis activiteiten.

Psysalon

Met het doel om mensen en naasten met een psychische kwetsbaarheid te ondersteunen en te inspireren organiseert Cordaad en GGzE op initiatief van gemeente Veldhoven een aantal bijeenkomsten onder de naam ‘Psysalon’. Wil van der Laak (Bureau Sociaal Raadslieden) is gespreksleider tijdens deze avond.

Psysalon is voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema maar in het bijzonder voor mensen die te maken hebben met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Bij de Psysalon mag iedereen aansluiten en iedereen heeft recht van spreken.