Psysalon: Eenzaamheid in coronatijd

19 oktober 2020, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis na aanmelding

Met het doel mensen, naasten en betrokkenen met een psychische kwetsbaarheid te ondersteunen en te inspireren organiseren GGzE en Cordaad een aantal bijeenkomsten onder de naam Psysalon.

De coronacrisis raakt iedereen. In dagelijkse bezigheden, via werk, of school. En sociaal. De kans op eenzaamheid is groot. Niet alleen bij ouderen maar ook bij jongeren.Vooral mensen van 18 tot 35 jaar lijden mentaal onder de crisis: driekwart geeft aan last te hebben (gehad) van klachten. Van de 65-plussers zegt 48 procent mentale klachten te hebben ervaren, kwam uit een opiniepeiling van EenVandaag.

Ervaar jij ook eenzaamheid, of wil je weten hoe je mensen in je omgeving hierbij kunt helpen? Praat erover in de Psysalon!

Aanmelden

• Entree is gratis. In verband met de coronarichtlijnen is vooraf aanmelden verplicht vanwege het maximum aantal beschikbare plaatsen.
  • Online bestellen van kaarten voor activiteiten is kosteloos, je hoeft de kaarten ook niet uit te printen, ze kunnen gescand worden vanaf je smartphone.
  • Bestellen van kaarten aan de balie van de Bibliotheek Veldhoven kost € 1,- administratiekosten per kaartje, zowel bij betaalde als gratis activiteiten.

Psysalon

Met het doel om mensen en naasten met een psychische kwetsbaarheid te ondersteunen en te inspireren organiseert Cordaad en GGzE op initiatief van gemeente Veldhoven een aantal bijeenkomsten onder de naam ‘Psysalon’. Wil van der Laak (Bureau Sociaal Raadslieden) is gespreksleider tijdens deze avond.

Psysalon is voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema maar in het bijzonder voor mensen die te maken hebben met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Bij de Psysalon mag iedereen aansluiten en iedereen heeft recht van spreken.