Psysalon: Autisme in tijden van corona

11 oktober 2021, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis, aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ontmoeten, luisteren, praten delen. Dat is het doel van de Psysalon, deze keer met als thema 'Autisme in tijden van corona'.

Met het doel mensen, naasten en betrokkenen met een psychische kwetsbaarheid te ondersteunen en te inspireren organiseren Cordaad Welzijn en GGzE een aantal bijeenkomsten onder de naam Psysalon. Het onderwerp van deze bijeenkomst is autisme.

Autisme laat zich niet gemakkelijk omschrijven en is niet altijd even goed herkenbaar. We weten dat het een aangeboren neurobiologische ontwikkelingsstoornis is, maar de precieze oorzaak is niet bekend. De informatieverwerking in de hersenen verloopt anders dan bij mensen zonder autisme, waardoor het problemen kan veroorzaken in de relatie met familie of naasten.

Heb je zelf autisme of ken je iemand in jouw omgeving met autisme en wil je graag je ervaringen delen of meer weten over autisme in tijden van corona? Bezoek dan de Psysalon. 

Psysalon

Psysalon is voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema maar in het bijzonder voor mensen die te maken hebben met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Bij de Psysalon mag iedereen aansluiten en iedereen heeft recht van spreken. Het delen van informatie, het uitwisselen van tips en ‘things to do’ maakt dat we allemaal een beetje verder komen, kunnen groeien, als kwetsbare maar ook als naaste, familie of andere betrokkene.

Tijdens de bijeenkomst over autisme worden verhalen en ervaringen gedeeld. Juist door het verhaal van een ervaringsdeskundige wordt de thematiek inleefbaar. Naast de ervaringsdeskundige, delen de bezoekers en een professional uit de zorg ervaringen en beweegredenen.

Aanmelden

Entree is gratis, wel vooraf even aanmelden. Dit kan via onderstaande knop of door een mail te sturen naar sarah.coenjaerts@ggze.nl of HenkvanHugten@cordaadwelzijn.nl.