Ik maak een prentenboek

24 januari 2019, van 15:45 tot 16:45

Kosten: Gratis

In vijf workshops maken kinderen aan de hand van een werkboekje stapsgewijs hun eigen prentenboek. Aangeboden en uitgevoerd door de Bibliotheek Veldhoven i.s.m. Brede School Veldhoven.

Maak kennis met de hardwerkende tandarts Soezie, de oververmoeide draak Dries en tuinman Jan met kiespijn. Voeg een schemerlamp toe, een tandenborstel en een pan. Mix al deze ingrediënten door elkaar en voilà je hebt een prentenboek. Nou ja, zo simpel gaat het nu ook weer niet...

In vijf workshops maken kinderen aan de hand van een werkboekje stapsgewijs hun eigen prentenboek. Ze worden daarbij geholpen door Dries de Draak, de hoofdpersoon uit het bijbehorende prentenboek ‘Eindelijk slapen!’ van Martine van Nieuwenhuyzen.

Kinderen bedenken, tekenen en schrijven (waar mogelijk) zelf een verhaal, krijgen inzicht in verhaalopbouw en de relatie tussen tekst en beeld. Verder leren ze wat de literaire begrippen hoofdpersoon, karakter, probleem, begin, midden, einde en sfeer inhouden. Ze zijn creatief bezig rondom lezen en boeken en beleven plezier aan prentenboeken.

Meer info & aanmelden

• Voor: Kinderen uit groep 3 & 4