Peuterochtend: Een huis voor Harry

29 januari 2019, van 11:00 tot 12:00

Kosten: Gratis

Elke tweede dinsdag van de maand kun je aanschuiven bij een gezellige baby- of peuterochtend! Deze maand is de ochtend gericht op peuters en staat in het teken van het Prentenboek van het Jaar en de Nationale Voorleesdagen.

Leesconsulent Martijn van de bieb vertelt het verhaal van het Prentenboek van het Jaar, Een huis voor Harry, met mooie platen van de Kamishibai.

Een huis voor Harry gaat over de kater Harry, die liever niet naar buiten gaat want binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis? Leo Timmers bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis.

Christel Lubse

Na het voorlezen is het tijd voor enkele ontspanningsspelletjes die passen bij het verhaal zoals eenvoudige yogaoefeningen, een ademspelletje en een massagespelletje door Christel Lubse van Kristal-Kids. De ontspanningsspelletjes zijn onderdeel van Relax Kids. Relax Kids komt uit Engeland en is bekend van o.a. de visualisatieboekjes ‘De Wensster’, ‘Relax Kids sprookjesmeditaties voor kinderen’ en ‘De Toverdoos’.