Rondje Brabant Presenteert: Paul van Tongeren

18 mei 2022, van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheek Berkel-Enschot

Kosten: Live: €12,50, Online: €7,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Paul van Tongeren (Deventer, 1950) was hoogleraar wijsgerige ethiek in Nijmegen, Leiden en Leuven. Naast zijn academische werk houdt Van Tongeren zich al ruim twintig jaar intensief bezig met publieksfilosofie.

Hij publiceerde meer dan tien populaire boeken op basis van zijn grootste interesses: de deugdethiek van Aristoteles en het nihilisme van Friedrich Nietzsche. In 2013 won hij met Leven is een kunst de Socratesbeker voor het urgentste en meest oorspronkelijke Nederlandstalige filosofieboek. Dit boek verscheen in 2020 in Engelse vertaling bij Bloomsbury (zie boeken). Van Tongeren is sinds 2005 lid van het Filosofisch Elftal van Trouw.

Paul van Tongeren is ook de nieuwe Denker des Vaderlands. Hij vervult deze eervolle ambassadeursfunctie van april 2021 tot april 2023. De eretitel Denker des Vaderlands is een initiatief van Stichting Maand van de Filosofie en wordt sinds 2011 elke twee jaar verleend aan een gerenommeerd denker.

Tijdens Rondje Brabant Presenteert wordt hij door Theo Verbruggen geïnterviewd over betekenis, levenskunst, de impact van corona en zijn betrokkenheid bij maatschappelijke ontwikkelingen.

Praktische informatie

  • Het interview is live bij te wonen in de Bibliotheek Berkel-Enschot of via de livestream. 
  • Tickets voor het fysiek bijwonen kosten €12,50, tickets voor de livestream €7,50. 
  • Meer informatie en tickets

Over Rondje Brabant Presenteert

Elke maand nodigt één van de Brabantse Bibliotheken een interessante spreker uit. Een spreker die gespecialiseerd is in een actueel onderwerp dat naadloos aansluit op onze snel veranderende samenleving. Zo komen onder andere Teun van de Keuken, Maarten van Rossem en Eva Rovers langs en daagt de vaste interviewer Theo Verbruggen elke spreker uit de diepte in te gaan en antwoord te geven op een aantal vragen over het milieu, mensen, cultuur en nog veel meer.

Elke maand op een andere locatie in Brabant, met ruimte voor een kleine groep live publiek en een livestream. Dát is Rondje Brabant Presenteert.

Meer informatie over Rondje Brabant Presenteert.