Online voorleesavondje: Coco kan het! - VOLGEBOEKT

20 januari 2021, van 18:30 tot 19:15 | Online

Kosten: Gratis, aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schuif gezellig in je mooiste pyjama aan bij het online voorleesavondje waarbij het prentenboek van de Nationale Voorleesdagen wordt voorgelezen: Coco kan het!

Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?

Monique van de bieb leest voor uit het Prentenboek van het Jaar 2021, dat centraal staat tijdens de Nationale Voorleesdagen: Coco, kan het!. De kinderen kunnen online luisteren en meedoen.

Om lekker te slapen en tot rust te komen na het voorlezen geeft kinder- en ontspanningscoach Christel Lubse ​ontspanningsoefeningen.

Daarna heerlijk onder de wol en dromen over Coco!

Praktische informatie

  • Het online voorleesavondje is bedoeld voor kinderen van ca. 3 t/m 6 jaar en hun (groot)ouders.
  • De activiteit wordt 2x gehouden: op woensdag 20 januari (VOLGEBOEKT) en dinsdag 26 januari (VOLGEBOEKT), van 18.30-19.15 uur.
  • Wil je een plekje op de wachtlijst, stuur dan een mail naar klantenservice@bibliotheekveldhoven.nl

De Nationale Voorleesdagen

Van 20 t/m 30 januari worden voor de 18e keer De Nationale Voorleesdagen gehouden. Dat betekent tien dagen lang voorleesfeest op (of online vanuit) kinderdagverblijven, scholen, boekwinkels en bibliotheken.

Voorlezen maakt je leuker! Want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, zo komen peuters en kleuters in aanraking met nieuwe woorden, leren hoe een zin opgebouwd is en wordt hun woordenschat én taalbegrip vergroot. Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.