Nederland Leest 2020

1 november 2020 t/m 30 november 2020

Nederland Leest is een jaarlijkse bibliotheekcampagne van stichting CPNB die het lezen van boeken bevordert met steeds een ander thema.

Geschenkboek

Dit jaar is het thema van Nederland Leest Kleine geschiedenis, grote verhalen. Bibliotheekleden krijgen het boek 'Het zwijgen van Maria Zachea' van Judith Koelemeijer van ons cadeau, zolang de voorraad strekt. In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw.

De geschenkboeken zijn op en dus niet meer af te halen in de Bibliotheek Veldhoven!
Het boek is voor Bibliotheekleden ook te leen als e-book of luisterboek via de online Bibliotheek.

Nederland Leest Junior

Sinds 2016 heeft Nederland Leest ook een Junioreditie. Deze editie is speciaal voor leerlingen van 10 tot 14 jaar. Het geschenkboek van Nederland Leest Junior is dit jaar 'Dwars door de storm' van Martine Letterie en Karlijn Stoffels. Diverse Veldhovense scholen hebben via de bibliotheek lespakketten voor hun leerlingen aangevraagd om met de leesbevorderingscampagne in de klas aan de slag te gaan.

Het boek is voor Bibliotheekleden ook te leen als e-book via de online Bibliotheek.