Nederland Leest 2019

1 november 2019 t/m 30 november 2019

In november leest heel Nederland ‘Winterbloei’ van Jan Wolkers. Het geschenkboek voor Bibliotheekleden is de hele maand november verkrijgbaar in de Bibliotheek Veldhoven waar in het kader van het thema 'duurzaamheid' ook diverse activiteiten worden georganiseerd.

Winterbloei

Bibliotheken door het hele land staan in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid in november 2019. Tijdens Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, doet de Bibliotheek aan haar leden een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei. De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd, als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers. Aaf Brandt Corstius schrijft columns bij de teksten van Jan Wolkers en het voorwoord is van Ronald Giphart.

Nederland Leest Junior

Sinds 2016 heeft Nederland Leest ook een Junioreditie. Deze editie is speciaal voor leerlingen van 10 tot 14 jaar. Het geschenkboek van Nederland Leest Junior is dit jaar een heruitgave van Borealis van Marloes Morshuis. Het boek sluit naadloos op Duurzaamheid aan. Diverse Veldhovense scholen hebben via de bibliotheek lespakketten voor hun leerlingen aangevraagd om met de leesbevorderingscampagne in de klas aan de slag te gaan.

Activiteiten in de Bibliotheek Veldhoven

In samenwerking met gastcurator IVN Veldhoven Eindhoven Vessem biedt de Bibliotheek Veldhoven de volgende drie activiteiten:

• Voor volwassenen:
    Woensdag 27 november 20.00-22.00 uur
    Bioloog Jeroen Soontiëns, bioloog en eigenaar van Tuincentrum Soontiëns vertelt over de natuurlijke, duurzame tuin met veel biodiversiteit.
    Meer info en aanmelden

• Voor kleuters:
    Woensdag 13 november, 15.00 tot 16.00 uur
    Voorlezen en knutselen rondom het prentenboek 'Warme truien'.

• Voor kinderen vanaf 8 jaar:
    Woensdag 20 november, 15.00 tot 16.00 uur
    Hoe goed ga jij met de aarde om?
IVN

Playlist Muziekweb