Nederland Leest 2018

1 november 2018 t/m 30 november 2018

In november leest heel Nederland ‘Je bent wat je leest’. Het geschenkboek hoort bij de campagne Nederland Leest en bestaat uit een menu van vijf uiteenlopende gangen.

Vijf culinaire kopstukken, onder wie tv-kok Pierre Wind en schrijfster Marion Pauw, belichten het thema voeding ieder vanuit hun eigen blik. Zo vormt het boek een verfijnd menu met fictie, non-fictie, spanning, wetenschap en heerlijke recepten.

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Leden van de bibliotheek kunnen onder het motto ‘geef je mening, krijg een boek’ een gratis boek in de deelnemende bibliotheek ophalen. Het boek is vanaf 1 november onder meer verkrijgbaar in de Bibliotheek Veldhoven op vertoon van de biebpas of de bevestigingsmail die men ontvangt na het invullen van de vragenlijst op http://geefjemening.nederlandleest.nl

Sinds 2016 heeft Nederland Leest ook een Junioreditie. Deze editie is speciaal voor leerlingen van 10 tot 14 jaar. Dit jaar is er een debatles gemaakt over voeding bij het boek Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden van Jan Paul Schutten. Diverse Veldhovense scholen hebben via de bibliotheek lespakketten voor hun leerlingen aangevraagd om met de leesbevorderingscampagne in de klas aan de slag te gaan.