De Nationale Voorleesdagen

23 januari 2019 t/m 2 februari 2019

Kosten: Gratis

Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen met veel leuke prentenboeken en (voorlees)activiteiten.

Prentenboek van het Jaar 2019

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat de Prentenboek Top 10 en het Prentenboek van het Jaar centraal: Een huis voor Harry van Leo Timmers.

In het verhaal gaat de kater Harry liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?
Leo Timmers bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis.

In de Bibliotheek Veldhoven

Alle peuters en kleuters die tijdens de Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek, krijgen een lief welkomstcadeautje: het vingerpoppetje van Harry, de hoofdpersoon uit Een huis voor Harry.
Ook zijn er diverse (voorlees)activiteiten op scholen, kinderdagverblijven, boekhandels en natuurlijk in de Bibliotheek Veldhoven!

Peuterochtend

Dinsdag 29 januari, 11.00-12.00 uur
Martijn van de bieb vertelt het verhaal van het Prentenboek van het Jaar met mooie platen van de Kamishibai. Daarna is het tijd voor enkele ontspanningsspelletjes die passen bij het verhaal zoals eenvoudige yogaoefeningen, een ademspelletje en een massagespelletje door Christel Lubse van Kristal-Kids. Entree is gratis en aanmelden niet nodig.

Voorleesmiddag

Woensdag 30 januari, 15.00-16.00 uur
De voorleesmiddag staat natuurlijk in het teken van de Nationale Voorleesdagen! Imke van de bieb leest voor uit Een huis voor Harry. Vooral leuk voor kleuters. Entree is gratis en aanmelden niet nodig.

Prentenboeken Top Tien