Workshop: Programmeren met de micro:bit

6 april 2022, van 15:00 tot 16:30 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: €5

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wil je leren programmeren? Op woensdag 6 april gaan we programmeren met de micro:bit. Maak op een leuke manier kennis met deze kleine computer en je komt erachter dat programmeren leuk en helemaal niet zo moeilijk is. Iedereen kan het!

Tijdens deze workshop leert Nynke Wesseling je programmeren met de micro:bit. Je kunt verschillende opdrachten maken en uiteraard mag je ook je eigen gang gaan. Het programmeren doe je door verschillende blokjes code te slepen en zo kun je bijvoorbeeld een stopwatch maken of je naam laten zien met de lampjes van de micro:bit.

Praktische informatie

  • Voor nieuwsgierige kinderen van 10 t/m 12 jaar.
  • Entree: €5,-.
  • Koop vooraf online een kaartje via onderstaande knop (geen administratiekosten) of in de Bibliotheek Veldhoven (+ € 1,- administratiekosten per kaartje).
  • Max. 10 deelnemers.
  • De workshop is alleen toegankelijk voor deelnemende kinderen, niet voor volwassenen.

Over Nynke Wesseling

De workshop wordt gegeven door Nynke Wesseling van NYSIGN. "Ik ben een computernerd en vind het ontzettend leuk om iedereen net zo enthousiast te maken over techniek als ikzelf ben. Zowel kinderen als volwassenen kan ik op een creatieve manier nieuwe technische dingen leren, op een geduldige manier en in duidelijke taal. Ik zie jullie graag bij de workshop in de bieb!"

Workshops over ICT en techniek

In 2022 verzorgt Nynke meerdere workshops over ICT en techniek in de Bibliotheek Veldhoven. Zie hiervoor onderstaande data en thema’s: