Literair Café Veldhoven: Nico Dijkshoorn

17 oktober 2021, van 14:00 tot 16:00 | Theater de Schalm

Kosten: € 10,50 (biebleden) / € 13,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Nico Dijkshoorn (1960, Amsterdam) is een multitalent. Hij schreef romans (onder meer 'De tranen van Kuif den Dolder', 'Nooit ziek geweest' en 'Ooit gelukkig'), toneelstukken en treedt als gitarist en zanger veel op met zijn band The Hank Five.

Hij maakte theaterprogramma's, solo, maar ook met Ronald Giphart, Leon Verdonschot en Herman Brusselmans, schreef een boek over kunst en was tien jaar lang de huisdichter van De Wereld Draait Door. Hij schrijft columns in Het Parool en De Morgen, levert bijdragen aan Draadstaal en Dit was het nieuws en leest maandelijks vijf audiocolumns voor op de Vlaamse Radio 1.

Nico heeft 651.638 volgers op Twitter, twee kinderen, vier vrienden en Tanja.

Op zondag 17 oktober is Nico Dijkshoorn te gast bij Literair Café Veldhoven in Theater de Schalm. Hij wordt geïnterviewd door Mark van der Linden, Bibliotheekmedewerker en eigenaar van De Literaire Speelgoedwinkel. Bruna Veldhoven is aanwezig voor de boekverkoop. 

Praktische informatie

  • Locatie: Theater de Schalm, Meiveld 3 in Veldhoven. 
  • Entree: € 13,- normaal tarief, € 10,50 voor Bibliotheekleden. 
  • Kaarten zijn verkrijgbaar via de website en kassa van Theater de Schalm.

Over Literair Café Veldhoven

De Bibliotheek Veldhoven, Museum ’t Oude Slot en Bruna Veldhoven organiseren sinds 2018 Literair Café Veldhoven. In de afgelopen jaren hebben we onder andere Ronald Giphart, Herman Pleij, Heleen van Royen en Griet Op de Beeck en vele enthousiaste bezoekers mogen verwelkomen.
Theater de Schalm is sinds 2020 een waardevolle partner en zorgt ervoor dat diverse edities van Literair Café Veldhoven ‘coronaproof’ kunnen doorgaan. Boekhandel Bruna is bij elke editie aanwezig met een mooie selectie boeken, die gekocht en gesigneerd kunnen worden.

Leestips