Kinderen en emoties

23 januari 2020, van 19:00 tot 21:00

Kosten: € 5,- / € 3,- (Bibliotheekleden)

Ben jij een betrokken ouder/opvoeder en zit je soms met je handen in het haar als het gaat om de emoties van kinderen? Kom naar deze introductieworkshop door kinder- en ontspanningscoach Chrisel Lubse.

De introductieworkshop is laagdrempelig en heel praktisch. Je krijgt tips en handvatten aangereikt waar je zelf gemakkelijk mee aan de slag kunt. De volgende vragen en onderwerpen komen aan bod:

• Welke emoties zijn er?
  • Waarom zijn emoties belangrijk?
  • Wat hebben kinderen te leren?'
  • Wat is de taak van ons als ouder/opvoeder op het gebied van emoties?
  • Hoe kunnen we ruzies oplossen tussen kinderen?
  • Het uitwisselen van ervaringen en boekentips

• Entree is € 5,-, Bibliotheekleden betalen € 3,-.
  • Kaarten zijn verkrijgbaar in de Bibliotheek (+ € 1,- administratiekosten) of online.
  • Bij online kaartverkoop betaal je geen administratiekosten. Je hoeft de kaarten ook niet uit te printen, ze kunnen gescand worden vanaf je smartphone.

De Nationale Voorleesdagen

Deze activiteit wordt gehouden in het kader van De Nationale Voorleesdagen (22 januari t/m 1 februari) waarin het prentenboek Moppereend centraal staat. Moppereend gaat in het verhaal van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gemopper. Het prentenboek vormt een mooi aankopingspunt om met kinderen in in gesprek te gaan over gevoelens en emoties.

Over Christel Lubse

Christel Lubse is moeder van twee puberdochters en heeft 25 jaar gewerkt als juf in het basisonderwijs. In 2016 heeft ze haar eigen bedrijf opgericht waarin ze kinderen, jongeren, ouders en professionals coacht op het gebied van welbevinden.