GEANNULEERD - Kindercollege: Buitenaardse vriendschap

13 oktober 2018, van 13:30 tot 15:00

Kosten: € 7,50

De Kinderboekenweek 2018 staat in het teken van vriendschap. Het leggen van contacten vormt de basis van vriendschap. In het Kindercollege gaan we contacten en vriendschap vanuit ruimtelijk perspectief nader bekijken.

Stel, dat we na jaren zoeken en turen naar de ruimte plotseling een antwoord krijgen van een vreemd wezen. Stel, dat er een krachtig radiosignaal binnenkomt! Hoe cool is dat! Hoe leggen we dan contact met deze verre beschaving. Hoe zou het eerste contact eigenlijk verlopen? Vriendschappelijk of juist vijandig? We weten allemaal dat vriendschap vaak begint met het leggen en het onderhouden van contacten. Vriendschap komt van twee kanten, het is ‘geven en nemen’.

Maar stel dat we nu echt in contact komen met buitenaardse wezens. Hoe zou dit contact dan verlopen? Zouden de buitenaardse wezens op ons lijken? Zouden we elkaar kunnen begrijpen? In de jaren ’70 is met de sonde Pioneer 10 de Gouden Plaat met inscripties gelanceerd. Op de plaat staat precies waar de aarde zich bevindt in het Zonnestelsel én er staat een belangrijke boodschap op. We starten met interessante lezing over het leggen van contacten en het maken van contacten met verre beschavingen. We maken een reis in het hier en nu. Aansluitend op de lezing volgt de workshop over buitenaards leven.

Praktische info

Dit Kindercollege is geannuleerd. Houd de website in de gaten voor komende Kindercolleges!

  • De Kindercolleges worden gegeven door Sandra van Dam van Curiosity World en zijn geschikt voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. 
  • Max. 16 deelnemers.
  • Entree € 7,50.
  • Koop vooraf een kaartje (online of in de bieb) om verzekerd te zijn van een plekje!

Kinderboekenweek 2018

Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek 2018. In de bieb kun je terecht voor een gratis exemplaar van de Kinderboekenkrant en Voorleesgids, aanschuiven bij de Spekkie en Sproet-voorstelling en meedoen aan het Kindercollege 'Buitenaardse vriendschap'!