Kinderboekenweek 2019

2 oktober 2019 t/m 13 oktober 2019

Kinderboeken over voertuigen staan centraal in de Kinderboekenweek 2019, die loopt van woensdag 2 oktober tot en met zondag 13 oktober. Ook in de bieb is weer veel te beleven!

De Kinderboekenweek betekent tien dagen lang feest in bibliotheken, boekenwinkels en op scholen! Natuurlijk zijn in de Bibliotheek Veldhoven weer leuke activiteiten te beleven, geheel in het thema "Reis je mee?':

Magische Kinderboekenshow

Reis mee naar de magische Kinderboekenshow waarin Ballonist Louis je verrast met zijn magsiche ballonkunsten! Alle kinderen doen mee aan het magische eindspel waarin ze hun toverkunsten mogen vertonen en kans maken op mooie prijzen.

• Woensdag 2 oktober, 15.00-16.00 uur
  • Vooral leuk voor kinderen van ca. 6 t/m 12 jaar
  • Entree gratis, aanmelden niet nodig

Voorstelling en theaterworkshop

'Tring!' is een interactieve voorstelling door Letter Belangrijk, twee jonge meiden boordevol acteerervaring. Aansluitend geven zij een theaterworkshop voor kinderen. In deze workshop leren kinderen door middel van verschillende oefeningen de basis van het acteren. Dit alles op een speelse wijze, aansluitend op het thema reizen.

• Woensdag 9 oktober,15.00-15.35 uur: Voorstelling Tring!
  • Entree gratis, aanmelden niet nodig
  • 15.45-16.45 uur: Theaterworkshop (VOLGEBOEKT)
  • Vooral leuk voor kinderen van ca. 4 t/m 10 jaar

Reis door de ruimte met Mad Science

Eigenlijk nét na de Kinderboekenweek maar daardoor niet minder leuk! Tijdens deze workshop gaan kinderen op ontdekkingsreis door de ruimte. Waar moet je allemaal rekening mee houden als je door de ruimte reist? Welke uitvindingen kun je in de ruimte doen en hoe maak je nu een goede raket? Door verschillende prototypes uit te werken en te testen leren kinderen alles dat ze moeten weten om een echte astronaut te worden. En natuurlijk sluit de professor van Mad Science de dag af met een echte raketlancering!

• Woensdag 16 oktober, 15.00-17.00 uur
  • 6 t/m 12 jaar
  • Entree € 7,50

Kinderboekenkrant en Voorleesgids

De Kinderboekenweek bestaat 65 jaar! Daarom is de Kinderboekenweek Krant dit jaar extra dik. De krant staat boordevol interviews en artikelen over boeken en schrijvers. In het hart van de krant zit een handig overzicht met de nieuwste boeken. Het verjaardagsfeest van de Kinderboekenweek wordt gevierd in de acht extra pagina’s vol met leuke opdrachten, spelletjes en knutsels. De krant lezen is nog nooit zo leuk geweest!

Voor de jongste kinderen worden geweldige boeken gemaakt om voor te lezen. In de Voorleesgids vind je een grote selectie van de mooiste kinderboeken voor kinderen van 0-6 jaar oud. Een echte bewaargids!

de Kinderboekenkrant en de Voorleesgids zijn tijdens de Kinderboekenweek gratis verkrijgbaar in de bibliotheek. Op is op!

Kinderboekenweekgeschenk

Anna Woltz schrijft al meer dan de helft van haar leven en wint de ene prijs na de andere. Speciaal voor de Kinderboekenweek schreef ze Haaientanden. In het verhaal heeft Atlanta van elf een waanzinnig plan: ze wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Voor de belangrijkste tocht van haar leven heeft ze twaalf boterhammen nodig, vier bananen, een nachtbeugel en kerstverlichting. Opgeven kan niet, dan gaat alles mis. Ze is pas net begonnen als ze keihard tegen de fiets van Finley knalt. Finley is even oud als Atlanta, Hij is vrolijk, grappig én mysterieus: hij is weggelopen van huis, maar heeft niks meegenomen. In zijn zak zitten alleen twee haaientanden … Heeft Atlanta pech dat ze hem ontmoet, of juist geluk?

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt gratis door de boekhandel weggegeven bij aankoop van ten minste € 10 aan kinder- of jeugdboeken.

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Help! Laika is er met een raket vandoor! Vinden André het astronautje en Valentina hun liefste hond ooit terug in dat grote heelal? Hoe komen ze daar eigenlijk zonder raket? Samen met Astromuis bedenkt het duo een slim plan waarvan niet alleen Laika heel blij zal worden…
André het astronautje op zoek naar Laika is geschreven door André Kuipers en geïllustreerd door Natascha Stenvert. Tijdens de Kinderboekenweek is het prentenboek verkrijgbaar voor € 7,25.