Kinderboekenweek 2018: Kom erbij!

3 oktober 2018 t/m 14 oktober 2018

Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek 2018. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Jozua Douglas. De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018 is Milja Praagman.

BFF, hartsvriendinnen, bloedbroeders, het zijn allemaal hartenkreten van echte vrienden. Vriendschap is diep verankerd in de jeugdliteratuur. Niet voor niets natuurlijk: vrienden maken leer je als kind. Echte vriendschap kent geen scheidslijnen en gaat door alle culturen, rangen, standen en geslacht heen. De 64ste Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 3 t/m zondag 14 oktober 2018.

Activiteiten in de bibliotheek

Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen in de bieb Veldhoven de volgende activiteiten meemaken:

• Spekkie en Sproet - Vrienden door dik en dun
    Voorstelling voor kinderen vanaf 7 jaar met Vivian den Hollander en Mattie Poels
    Woensdag 10 oktober, 16.00-17.00 uur, entree gratis.

• GEANNULEERD - Kindercollege - Buitenaardse vriendschap
    Interactieve doe-lezing voor kinderen vanaf 8 jaar door Curiosity World
    Zaterdag 13 oktober, 13.30-15.00 uur, entree € 7,50
    Meer informatie en kaartverkoop

Kinderboekenkrant en Voorleesgids

De Kinderboekenkrant biedt voor 8 tot 12-jarigen een helder overzicht van de leukste boeken die er voor hen te vinden zijn. Hij staat vol tips, weetjes en achtergronden over kinderboeken en schrijvers. Een leuke bewaarkrant en ook ver ná de Kinderboekenweek nog het lezen waard.

De Voorleesgids bevat meer dan 200 boeken voor kinderen van nul tot zes jaar. Met o.a. bekroonde boeken, prentenboeken bij De Nationale Voorleesdagen en de Kinderboekenweek en heel veel andere leuke (voorlees)boeken voor kleuters en peuters. Ouders vinden er ook veel voorleestips in.

Haal de Kinderboekenkrant en/of de Voorleesgids in de bibliotheek of boekwinkel!

Kinderboekenweekgeschenk

De eilandenruzie is het Kinderboekenweekgeschenk 2018. Een fantastisch nieuw avontuur met Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana. Geschreven door Jozua Douglas, met illustraties van Elly Hees.

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 10,- aan kinderboeken.

Moeite met lezen? Vraag dan in de boekhandel naar de XL editie van het Kinderboekenweekgeschenk. Op Meeluisterboek.nl kun je tegelijkertijd lezen en naar de gesproken tekst luisteren!

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Wat te denken van Milja Praagman die het prentenboek van de Kinderboekenweek schrijft en tekent? Geweldig toch! Kinderen zullen smullen van Kom erbij.

Het prentenboek is vanaf 3 oktober, de eerste dag van de Kinderboekenweek, in de boekwinkel te koop voor € 6,95.