Kijken naar kunst - GEANNULEERD

24 januari 2019, van 20:00 tot 22:00

Kosten: € 7,50 / € 5,- (biebleden/CJP)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Helaas is deze activiteit geannuleerd wegens een ski-ongeval van Wieteke en bijbehorend herstel, via de website en social media houden we je op de hoogte van een nieuwe datum.

Wieteke van Zeil is kunsthistoricus en cultuurjournalist en schrijft wekelijks de serie 'Oog voor Detail' in de Volkskrant. In de bieb bespreekt ze details uit de mooiste schilderijen.

We kijken grotendeels onbewust - en daardoor gaat veel aan ons voorbij. Cultuurjournalist Wieteke van Zeil laat zien dat kunst ons opmerkzamer maakt: kunstenaars zien immers vaak wat ons nog ontgaat, ze tonen andere perspectieven dan die we al kennen en weten al eeuwen hoe het oog werkt.

Over Wieteke van Zeil

Wieteke van Zeil (Den Haag, 1973) is kunsthistoricus en cultuurjournalist en schrijft wekelijks de serie Oog voor Detail in de Volkskrant. Haar boek Goed kijken begint met negeren, de kunst van opmerkzaamheid verscheen in juni 2018. Eerder schreef zij Dichterbij, kunst in details (Atlas Contact, 2015) en in juni 2019 verschijnt haar boek Ieder z'n Rembrandt, wat je ziet ben je zelf. De rubriek Oog voor Detail werd in 2015 bekroond met een European Newspaper Award.