KennisMakers: Jan Ramakers

16 januari 2020, van 19:00 tot 21:00

Kosten: Gratis, aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Is kanker primair een zeer ingewikkelde aandoening van DNA-mutaties, of is kanker primair een eenvoudige en behandelbare stoornis in de cel? Jan Ramakers is klinisch chemicus en vertelt over zijn jarenlange studie en ervaringen op het gebied van deze ziekte.

In zijn onderzoek vraagt Jan Ramakers zich af of de medische wetenschap zich bewust is van de werkelijke oorzaak van kanker. Ramakers vertelt over de visie dat kanker primair geen ingewikkelde ziekte is van veranderingen is in het DNA maar veel meer een stoornis in de cellen. En dat biedt voor kanker een groot perspectief voor lichaamseigen therapieën zonder nare bijwerkingen, waarvoor er zowel preventief als curatief al interessante en succesvolle opties bestaan en worden toegepast.

Over Jan Ramakers

Na zijn studie tot scheikundig ingenieur volgde Jan Ramakers in het voormalige Groot Ziekengasthuis in Den Bosch de opleiding tot klinisch chemicus. Hij was daarna in het zelfde ziekenhuis nog 27 jaar werkzaam als klinisch chemicus. Tijdens zijn emeritaat schreef hij het boek Oorzaak en therapie in de geneeskunde.  Hierin deelt hij zijn gedachtegoed en onderzoek en geeft hij uitleg over effectieve remedies voor o.a. migraine, depressie en allergieën. 

Hij is ook auteur van het recent verschenen boek Schepping en kanker, waarin een nieuwe theorie voor kanker wordt beschreven. Daarnaast wordt het belang uitgelegd van de verborgen fase van de ziekte, en tevens van adviezen voor preventieve therapie in de verborgen en manifeste fase.

Praktische informatie

Deze KennisMakers-avond is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is om op een andere manier over kanker te horen dan wat in de reguliere gezondheidszorg gangbaar is en ook voor iedereen die met de ziekte te maken heeft en graag kennisneemt van ondersteunende mogelijkheden.
Entree is gratis, wel even aanmelden.

Over KennisMakers

Deze activiteit vindt plaats in het kader van het project KennisMakers. Heb je een jarenlange passie die je graag wilt delen met anderen? Specifieke kennis op een bepaald gebied die ook voor anderen boeiend zou kunnen zijn? Oftewel, ben jij een KennisMaker? Dan kun je nu samen met de bibliotheek jouw kennis delen met anderen.