KennisMakers: Geboorte in kaart

14 juni 2019, van 19:00 tot 20:30

Kosten: Gratis na aanmelding

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Iedereen is ooit geboren en dus iedereen heeft tijdens de zwangerschap en tijdens de geboorte dingen doorgemaakt, die je nu maken zoals je bent. Zweverig? Nee, absoluut niet, maar heel erg interessant! Yvonne Evers vertelt er deze avond alles over.

Volgens Yvonne zegt de manier waarop je geboren wordt heel veel over hoe je nu in het leven staat. Als we eenmaal geboren zijn, wordt ons leven vaak een herhaling van die eerste ervaringen, die we goed hebben leren kennen in de baarmoeder en deze trekken we naar ons toe in ons verdere leven. Al meer dan 30 jaar wordt er al onderzoek gedaan in de pre en perinatale psychologie. Hieruit blijkt steeds weer dat de conceptie, zwangerschap en geboorte een grote invloed heeft op ons leven.

Patronen die kinderen laten zien, bepaald gedrag waar je kind "last" van heeft…bijna altijd zijn het dingen die te maken hebben met de start van het leven van je kind. Een kind wat met een keizersnede geboren is, een kind die ontzettend snel geboren is, of een kind wat geholpen werd met een vacuümpomp of tang. Je kan je misschien wel indenken dat dat allemaal situaties zijn, die hun indruk op die kleine baby hebben achtergelaten.

Tijdens deze thema-avond gaat Yvonne dieper in op de 8 fases die van invloed zijn op gedrag wat kinderen laten zien.
Je krijgt informatie over een aantal verschillende geboortepatronen en maakt een begin aan de gebruiksaanwijzing van jouw kind. Tijdens deze avond brengt Yvonne geen hele geboorte in kaart. Dat vergt namelijk meer verdieping, tijd en aandacht, dan ze op deze avond kan bieden.

Aanmelden

Lijkt het je interessant om hierbij te zijn? Meld je dan aan. Dit kan via het bestellen van een online ticket.
Let op: Er is plek voor maximaal 8 personen. Heb je van tevoren vragen? Stuur dan een mail naar Yvonne: yvonneevers@hetnet.nl.

Over KennisMakers

Deze activiteit vindt plaats in het kader van het project KennisMakers. Heb je een jarenlange passie die je graag wilt delen met anderen? Specifieke kennis op een bepaald gebied die ook voor anderen boeiend zou kunnen zijn? Oftewel, ben jij een KennisMaker? Dan kun je nu samen met de bibliotheek jouw kennis delen met anderen.